Frambozenbroodjes met pistache van Jamie Oliver

Frambozenbroodjes met pistache van Jamie Oliver

  • 2
  • 15 minuten
  • Jamie Oliver
  • Ontbijt

Wij houden van lekkere ontbijtjes! Vooral van deze frambozenbroodjes met pistache van Jamie Oliver… Het mooie: je hoeft je niet schuldig te voelen. De krokante pistachenootjes bevatten namelijk veel chloride, een mineraal dat het lichaam nodig heeft voor de aanmaak van maagzuur. Zo zorgt het voor een goede spijsvertering en gezonde darmen. Het recept komt uit Jamie’s super food voor elke dag.

Wil je meer recepten uit de categorie Vegetarisch? >

Ingrediënten frambozenbroodjes

  • 2 grote eieren
  • 1 kleine, rijpe banaan
  • nootmuskaat
  • kaneel
  • 2 dikke sneden volkorenbrood met zaadjes
  • 150 g frambozen
  • olijfolie
  • 20 g gepelde pistachenoten
  • 4 volle el magere yoghurt
  • manukahoning

Verder nodig

Bereidingswijze frambozenbroodjes

  • Doe de eieren en de gepelde banaan met een snufje nootmuskaat en kaneel in een blender, laat de blender draaien tot een glad mengsel ontstaat en giet het geheel in een grote, ondiepe kom.
  • Snijd je brood in 2½ cm dikke plakken, maak een sneetje in de lange zijde van elke broodje en wrik je mes voorzichtig heen en weer om er een soort zakje van te maken.
  • Stop de frambozen met de hand in de broodjes – zo veel mogelijk, maar pas wel op dat ze niet scheuren. Leg de gevulde broodjes in het eimengsel en druk ze even voorzichtig aan, zodat ze zich helemaal volzuigen.
  • Zet intussen een grote koekenpan met antiaanbaklaag en 1 theelepel olie op matig-laag vuur en gebruik een propje keukenpapier om het oppervlak in te vetten. Giet de helft van het resterende eimengsel in één kant van de pan en leg er een van de geprepareerde broodjes op om er een heerlijk, pannenkoekachtig laagje op te maken.
  • Herhaal dit met de rest van het eimengsel en het andere broodje. Bak de broodjes 3 tot 4 minuten, of totdat de onderkant goudbruin is, keer ze dan in een vloeiende beweging om en bak de andere kant ongeveer even lang.
  • Stamp intussen de pistachenootjes fijn in een vijzel – als je wilt kun je ze van tevoren roosteren. Maak de broodjes af met een lepel yoghurt, wat pistachenootjes en een snufje kaneel, en druppel er ten slotte een beetje honing over.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 29.99
  • Gezond eten en je goed voelen wordt een koud kunstje
  • Recepten voor een healthy en happy leven
  • Het ultieme boek voor iedereen die een gezonde eet- en leefstijl wil