Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Courgette bananen brood

Courgette bananen brood

0 / 5. 0

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de over voor op 200 °C (heteluchtoven 180 °C).
  • Doe het chiazaad in een mok met 8 eetlepels water. Zet 10 minuten apart, tot het water is opgenomen en de chia in een gel is veranderd; roer halverwege door zodat het gelijkmatig absorbeert.
  • Doe de courgette in een kom met de bananen en het vanillemerg. Meng het meel, de siroop, de appelmoes en de kaneel erdoor. Roer het chiazaad erdoor en laat 10 minuten rusten.
  • Vet een broodblik in (het mijne is 22,5 × 12,5 cm) met kokosolie. Schep het deeg in het blik. Snijd de laatste banaan (als je die gebruikt) overlangs doormidden en leg hem erop; druk hem zachtjes in het deeg.
  • Bak 40-45 minuten en laat afkoelen. In een luchtdichte trommel blijft dit 5 dagen goed.

Tip

  • Appelmoes is heel makkelijk te maken. Schil 20 rode appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in stukjes. Doe ze met 2 cm water in een grote steelpan. Kook 40 minuten, of tot ze heel zacht zijn, en mix glad. Voeg 3 el dadel- of ahornsiroop toe, of 1 el kaneel, of allebei. Bewaar maximaal 5 dagen in de koelkast of vries in porties in.
  • Voor de textuur en de smaak van dit recept is het belangrijk dat de bananen heel rijp zijn. Het loont de moeite om een paar dagen te wachten, zodat je bruine bananen kunt gebruiken.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch?

Het recept voor dit courgette bananen brood komt uit het boek Deliciously Ella Elke Dag van foodblogger Deliciously Ella (Ella Mills-Woodward).

Over dit recept schrijft ze: “Ik vind dit heerlijk met een dikke laag amandelpasta en honing erop; dat is een zalig ontbijt of tussendoortje. Als dit in de oven staat, ruikt het in je keuken hemels naar vleugen vanille en kaneel. Wat ik onder meer zo goed vind aan dit recept, is dat het niet te zoet is. Het is daarom heel geschikt als ontbijt, omdat het vooral is gezoet met fruit – bananen en appels – en een klein beetje ahornsiroop. En ik weet zeker dat veel lezers blij zijn om te horen dat er geen noten in zitten.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van