Courgette-banaanpannenkoekjes

Courgette-banaanpannenkoekjes

1.9 / 5. 11

Ingrediënten

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Pureer de bananen, eieren en courgette in een keukenmachine fijn. Voeg kokosmelk en honing toe het een glad beslag is. Voeg als laatste het boekweitmeel toe. Wanneer je dit in fases doet, kun je zelf bepalen hoe dik het beslag wordt en daarmee je pannenkoekjes.
  • Verhit 1 el kokosolie in een koekenpan. Schep met een soeplepel 3 kleine hoopjes in de pan. Als de bovenkant van de pannenkoekjes gaatjes krijgt en het beslag wat droger wordt kun je de pannenkoekjes met een spatel keren. Doe hetzelfde met het resterende beslag. Houd de pannenkoekjes warm onder een stukje aluminiumfolie.

Tip

  • Maak het slanker door de honing weg te laten.
  • Dit glutenvrije recept is geschikt voor het hele gezin. Je kunt het boekweitmeel ook vervangen door door havermout.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij, Vegetarisch?

Het recept voor deze courgette-banaanpannenkoekjes komt uit het kookboek Gezonder met Viv van tv-presentatrice, orthomoleculair voedingscoach, hormoontherapeut Vivian Reijs. Over dit recept schrijft ze in haar boek: “Heel lekkere en gezonde pannenkoeken en de ideale manier om kinderen meer groente te laten eten. Ze zullen niet eens merken dat er groente in zit. Dit is geschikt als ontbijt of lunch, en als een mee-naar-je-werk-recept. Je kunt deze pannenkoeken ook voor een paar dagen maken, bewaar ze dan gekoeld tot gebruik.”

Inkijkexemplaar vanGezonder met Viv

Vivian Reijs

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • Genieten van lekker eten en tegelijk gezonder, blijer en slanker worden
  • Snel, slank & makkelijk koken voor het hele gezin
  • 80 inspirerende recepten (suiker-, tarwe- en koemelkvrij), inclusief weekmenu's
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔