Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl

0 / 5. 0

Ingrediënten

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C (heteluchtoven 180 °C).
  • Spreid de cashewnoten uit op een bakplaat en bak ze 10 minuten, of tot ze goudbruin kleuren, maar niet verbranden. Laat ze afkoelen.
  • Doe ze met het vanillepoeder in een krachtige keukenmachine en laat ongeveer 10 minuten draaien, tot het helemaal glad en romig is. Het is verleidelijk om de keukenmachine uit te zetten als het plakkerig wordt, maar ga door tot het vloeibaar is; geloof me, die extra minuten zijn het waard! In een luchtdichte pot kun je dit bij kamertemperatuur ongeveer een week bewaren.

Tip

Je hebt helaas wel een echt sterke keukenmachine nodig, zoals een Magimix, om hier een succes van te maken. Een minder krachtige krijgt het niet helemaal glad.

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Lactosevrij, Suikervrij, Veganistisch, Vegetarisch?

Foodblogger Deliciously Ella (Ella Mills-Woodward) is laaiend enthousiast over deze cashewnotenpasta met vanille. In haar boek Deliciously Ella Elke dag schrijft ze erover: “Eerlijk waar, dit is zo belachelijk lekker, het smaakt en ruikt naar taartbeslag! Vorig jaar had ik een fase waarin ik zo geobsedeerd was door vanille dat ik het overal doorheen wilde doen, en deze combinatie met cashewnoten werd mijn favoriet. Het is ontzettend makkelijk en je hebt er maar twee ingrediënten voor nodig, maar het hoort tot de lekkerste smaken die er zijn. Je kunt het op een geroosterde boterham smeren, er dadels in dopen, het over je pap gieten, door smoothies gooien of op je bananenijs… of het zo uit de pot eten!”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van