Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Suikervrije pudding taart

Suikervrije pudding taart

0 / 5. 0

Ingrediënten suikervrije pudding taart

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Doe pinda’s, kokosrasp en kleine stukjes dadel in een keukenmachine of gebruik een staafmixer om het fijn te maken. Druk dit ‘deeg’ stevig aan in een taartvorm van 16 cm doorsnee. Bestrooi met de snuf zeezout. Zet de taartvorm een half uur in de koelkast. Maak ondertussen de vulling en de topping.
  • Maal met een staafmixer of blender tot een romige massa. Zet afgedekt in de koelkast.
  • Open de kokosnoot. Verwijder de bruine schil en snijd het witte vlees in stukjes. Voeg kokosvlees, -melk, stroop, olie en sap samen in een keukenmachine of gebruik een staafmixer. Laat zeker 5 minuten draaien. Roer tussendoor. Hoe langer je het laat draaien, hoe romiger en fijner het wordt. Doe de vulling en de topping een kwartier voor je de taart wilt serveren op de taartbodem. Eerst de vulling, strijk het glad, en daarop de topping. Zet de taart 15 minuten in de vriezer. Haal eruit en serveer direct zodat de taartbodem niet zacht wordt. Bestrooi de taart met eetbare bloemen.

Tip

Nog nooit een kokosnoot opengemaakt? Het is heel makkelijk! Op You Tube zijn verschillende filmpjes te vinden. Bewaar de rest van het kokosvlees in een afsluitbare bak in de koelkast en gebruik het als snack of in curry’s en desserts. Zit er kokoswater in de noot? Vang het op en drink het! Er gaat niks boven vers kokoswater.

Wil je meer recepten uit de categorie Suikervrij, Veganistisch, Vegetarisch?

Last van stress? In haar boek Kyra’s Kitchen geeft Kyra de Vreeze (bekend van haar blog Kyra’s Kitchen) tips om stress tegen te gaan. Zoals: Doe rustige fysieke activiteiten, zonder competitiedrift. En: Ga de natuur in. Daarnaast vind je in haar boek ook voedingstips. Stop bijvoorbeeld met koffie, zeker in de ochtend op een lege maag. Alcohol, suiker en suikerrijke producten vermijd je beter ook. Wat dan wel? Eet relaxt voedsel: kalium-, zink-, tryptofaan-, calcium- en magnesiumrijk. In haar boek vind je een lijst, met recepten. Een van die recepten is deze suikervrije pudding taart. Hij is heerlijk!

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van