Munt yoghurt met watermeloen

Munt yoghurt met watermeloen

2.2 / 5. 5

  • 4 personen (of 12 kleine glaasjes)
  • 35 minuten
  • Tini Brugge en Vanessa van Koppen
  • Nagerecht

Ingrediënten

  • 1/4 van een kleine watermeloen
  • 600 g Griekse yoghurt
  • 1 flinke bos munt
  • 2 (biologische) limoenen
  • 1 vanillestokje
  • 75-100 g suiker

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Meng de yoghurt met de suiker. Snijd het vanillestokje in de lengte door en verwijder het merg met de achterkant van een aardappelschilmesje. Voeg het merg toe aan de yoghurt. Was de limoenen en rasp de schillen met een fijne rasp. Pers de limoenen uit en voeg de geraspte schillen en het sap toe aan de yoghurt. Hak de munt fijn met een koksmes en voeg toe. Let op: doe de munt niet samen met de yoghurt in een keukenmachine! De yoghurt wordt dan zo dun als melk.
  • Snijd een paar mooie plakken van de watermeloen en verwijder de pitten. Serveer de yoghurt met de watermeloen.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Notenvrij, Sojavrij, Tarwevrij, Vegetarisch?

Het recept voor deze munt yoghurt met watermeloen komt uit het boek De rijke wereld van kloosterkruiden van Tini Brugge en Vanessa van Koppen. Een heerlijk fris toetje voor in de zomer! Het gerecht kan ook goed in kleine amuseglaasjes geserveerd worden als onderdeel van een groter dessert.

Over munt in het boek: “Er zijn inmiddels 25 soorten munt bekend en meer dan 600 variëteiten, waaronder Marokkaanse munt, ananasmunt en chocolademunt. In de Lage Landen kun je bijvoorbeeld in de natuur plukken: akkermunt, kransmunt, watermunt en wollige munt. De frisse smaak is kenmerkend. Van oudsher wordt munt dan ook gebruikt voor mondwater om te gorgelen, als thee of in snoepjes en kauwgum. In de Bijbel is munt een gekweekte plant (Matteüs 23:23) waarvoor belasting, in de vorm van een tiende deel van de oogst, moest worden afgedragen. In het Nieuwe Testament wordt munt ‘Hedy osman’ genoemd. Dit betekent zoete geur, een verwijzing naar het kenmerkende aroma.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van