Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Het gezondste ijs ter wereld

Het gezondste ijs ter wereld

3 / 5. 6

Ingrediënten het gezondste ijs ter wereld

 • 6 diepgevroren bananen in plakjes
 • 1 dl (geiten)yoghurt
 • 1 el honing
 • snuf kaneel
 • vers fruit naar keuze zoals aardbeien, mango, granaatappel of ananas

Verder nodig

Bereidingswijze

 • Doe de bananenplakjes samen met de yoghurt, honing, kaneel en eventueel wat extra vers fruit in een blender en laat hem draaien tot er een romige massa ontstaat. En klaar ben je: home made & supergezond ijs!

Tip

Variatietip: voor een extra feestelijke stracciatellavariant kun je ook nog twee of drie blokjes pure chocola door de blender gooien.

Tips van voedingsdeskundige Kyra:

 • Eet het ijs niet onmiddellijk na de maaltijd, maar wacht een halfuur. Om goed te kunnen verteren en verbranden is het nodig het spijsverteringsvuur hoog te houden. Door ijs na een warme maaltijd te eten, doof je als het ware het vuur en kan je kind de voedingsstoffen die zijn eten bevat niet optimaal gebruiken.
 • Leer ijs langzaam te eten. Vertel je kind om denkbeeldig te kauwen en de hap in de mond te laten smelten, voordat het wordt doorgeslikt. Daardoor wordt het ijs iets opgewarmd en proeft je kind beter. Gevolg? Het is beter gevoed en voelt zich sneller verzadigd, waardoor het minder snel geneigd is te overeten of naar iets anders zoets te vragen.

Wil je meer recepten uit de categorie Suikervrij?

Het gezondste ijs ter wereld: dit recept komt uit het boek Veggie Kidz van Monique Jansse, Eef Ouwehand en Kyra de Vreeze. Veggie Kidz is hét kookboek voor ouders die verantwoord, gemakkelijk en vegetarisch voor hun kinderen willen koken en bakken. De recepten in Veggie Kidz zijn snel, gemakkelijk en gemaakt met verse en pure ingrediënten, vrij van E-nummers en suikervrij.

Over dit recept in het boek: “Een voedingsgoeroe vertelde me ooit haar geheime recept voor het gezondste ijs ter wereld, dat zij altijd voor haar kinderen maakte. En niet alleen het gezondste, ook nog eens het makkelijkste. Daar houd ik van! Geen ijsmachine nodig, alleen wat ingevroren bananen als basis, een blender of staafmixer en 5 min. van je tijd. Bananen die een beetje overrijp zijn, vries ik nu altijd meteen in plakjes in, zodat ik altijd ijs kan maken.”

 

Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ja ik wil wekelijks gezonde recepten ontvangen ➔

Inkijkexemplaar vanVeggie Kidz

Eef Ouwehand

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

 • Snel, simpel en gezond eten voor je kinderen
 • Kookboek voor ouders die verantwoord, gemakkelijk en vegetarisch willen koken en bakken
 • Met verse en pure ingrediënten, vrij van E-nummers en suikervrij
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔