Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Glutenvrije cake van boekweit en kastanjemeel

Glutenvrije cake van boekweit en kastanjemeel

0 / 5. 0

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • Meng de droge delen.
  • Meng de natte delen.
  • Mix de droge en natte delen samen. Plaats het deeg in licht geoliede vormpjes.
  • Bak de cakejes 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Haal ze uit de vormpjes, en bestrijk ze rijkelijk met ahornsiroop. Laat de cakejes afkoelen.
  • Bestrooi ze eventueel met eetbare najaarsbloemen of rozemarijn en hazelnoten. Serveer met extra ahornsiroop.

Tip

Ben je allergisch of overgevoelig voor hazelnoten of amandelen? Vervang de amandelpasta dan door wat extra banaan en de hazelnoten door een gelijke hoeveelheid pompoenpitten of stukjes (voor)gekookte kastanje.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch?

Het recept voor deze glutenvrije cake van boekweit en kastanjemeel komt uit het boek Kyra’s Kitchen van Kyra de Vreeze (bekend van haar blog Kyra’s Kitchen).

Ben jij overgevoelig of intolerant voor bepaalde voedingsmiddelen? De meest voorkomende overgevoeligheden en intoleranties zijn voor histamine- en tyraminerijk voedsel, gluten, lactose en additieven zoals E621 en sulfiet. Sommige voedingsmiddelen wekken sneller allergische reacties op dan andere. In haar boek toont Kyra lijstjes van voedingsmiddelen die hyperallergeen zijn (de meeste klachten geven), hypoallergeen zijn (de minste klachten geven) en allergiebusters (de overgevoeligheidsreacties zelfs tegengaan). Deze glutenvrije cake zit vol hypoallergene voedingsmiddelen en is dus een aanrader voor mensen met een voedingsintoleratie of -overgevoeligheid.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van