Gekaramelliseerde appelrolletjes
- 2
- voorbereiding: 10 minuten, bereiding mini-oven: 25 min / heteluchtoven: 25 min op 200 graden
- Jean-Francois Mallet
- Nagerecht
Ingrediënten
- 1 rol bladerdeeg
- 1 appel
- 2 el suiker
Bereidingswijze
- Snijd de appel in reepjes.
- Rol het deeg uit en bestrooi het met 1 eetlepel suiker. Snijd het dan in 8 repen, verdeel de appelreepjes erover en rol de repen deeg stevig op.
- Bestrooi de rolletjes met de resterende suiker. Zet ze op een rooster, bedek ze met bakpapier en bak ze 25 min. in de oven op 230 °C.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Het recept voor deze gekaramelliseerde appelrolletjes komt uit Het allermakkelijkste studentenkookboek ter wereld van chef-kok en (food)fotograaf Jean-François Mallet.