Gekaramelliseerde appelrolletjes

Gekaramelliseerde appelrolletjes

  • 2
  • voorbereiding: 10 minuten, bereiding mini-oven: 25 min / heteluchtoven: 25 min op 200 graden
  • Jean-Francois Mallet
  • Nagerecht

Het recept voor deze gekaramelliseerde appelrolletjes komt uit Het allermakkelijkste studentenkookboek ter wereld van chef-kok en (food)fotograaf Jean-François Mallet.

Wil je meer recepten uit de categorie Notenvrij, Sojavrij, Vegetarisch? >

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 appel
  • 2 el suiker

Bereidingswijze

  • Snijd de appel in reepjes.
  • Rol het deeg uit en bestrooi het met 1 eetlepel suiker. Snijd het dan in 8 repen, verdeel de appelreepjes erover en rol de repen deeg stevig op.
  • Bestrooi de rolletjes met de resterende suiker. Zet ze op een rooster, bedek ze met bakpapier en bak ze 25 min. in de oven op 230 °C.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 20.99
  • Makkelijke gerechten met maximaal 5 ingrediënten, voor maar 2 euro per persoon
  • Te maken op een simpele pit of in de magnetron
  • Lekker en leerzaam tegelijk: verplichte kost voor alle studenten die nog wel wat hulp in de keuken kunnen gebruiken