Het recept voor deze zoete aardappel frittata komt uit het kookboek Gezonder met Viv van tv-presentatrice, orthomoleculair voedingscoach, hormoontherapeut Vivian Reijs.

Over dit recept schrijft ze: “Ik ken niemand die niet smult van deze frittata. Een gerecht dat het hele gezin lekker vindt en ook perfect is als je vrienden te lunchen hebt. Je kunt het ook koud eten en dus meenemen naar je werk.”

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Lactosevrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij, Vegetarisch? >

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappelen
  • 1 broccoli, in roosjes
  • 1 ui
  • 2 el boter
  • 8 eieren
  • 150 ml amandelmelk
  • 10 g vers basilicum
  • 100 g zachte geitenkaas

Verder nodig

  • Ovenbestendige koekenpan of quichevorm van 28 cm doorsnee

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op de grillstand tot 180 °C. Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes.
  • Kook de broccoliroosjes in ruim water met zout in 4 minuten beetgaar. Giet ze af en laat goed uitlekken.
  • Maak de ui schoon en snipper fijn. Verhit boter in een ovenbestendige koekenpan, fruit de uien 5 minuten aan. Voeg de zoete aardappelen toe. Bak 10 minuten op middelhoog vuur goudbruin. Voeg de laatste minuut de broccoliroosjes toe, breng op smaak met zout en peper.
  • Klop de eieren in een kom met de amandelmelk los met een garde. Snijd het basilicum fijn en roer 2/3 van de geitenkaas erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Giet het eimengsel over de groenten, verdeel met vork alle groenten gelijkmatig over de bodem van de pan. Brokkel de overige geitenkaas over de frittata. Zet 15 minuten in het midden van de oven totdat de bovenkant bruin kleurt en het ei gestold is.

Tip

  • Eet er een lekkere grote salade bij met sla, tomaatjes, avocado en geraspte wortel. De geitenkaas kun je weglaten of vervangen door echte buffelmozzarella.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 25

Dit recept komt uit dit boek

Gezonder met Viv

Vivian Reijs

  • Genieten van lekker eten en tegelijk gezonder, blijer en slanker worden
  • Snel, slank & makkelijk koken voor het hele gezin
  • 80 inspirerende recepten (suiker-, tarwe- en koemelkvrij), inclusief weekmenu's