Wortel soep met kabeljauw

Wortel soep met kabeljauw

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • kokosolie
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 1 tl kerriepoeder
  • 500 g geschrapte wortel
  • 200 g zoete aardappel
  • 1,5 l groentebouillon
  • 200 g kabeljauw

Verder nodig

Bereidingswijze wortel soep met kabeljauw

  • Verhit de kokosolie in een grote soeppan.
  • Snipper de ui en snijd het wit van de prei in dunne ringen. Fruit dit in de kokosolie met kerriepoeder.
  • Snijd de wortels in kleine stukjes, schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Voeg toe aan de soeppan.
  • Voeg nu 1,5 liter groentebouillon toe, breng dit aan de kook en laat 15 minuten zachtjes doorkoken.
  • Snijd ondertussen de kabeljauw in kleine blokjes.
  • Schep nu ongeveer een kwart van de groentes uit de pan en zet apart. Pureer de rest van de soep met een staafmixer tot een gladde soep.
  • Voeg nu de kabeljauw toe aan de soep en laat vijf minuten koken tot de kabeljauw gaar is.
  • Voeg tot slot de groentes toe die je apart hebt gezet en roer goed door.

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Lactosevrij?

Het recept voor deze wortel soep met kabeljauw komt uit het boek I love health van foodblogger Daisy Oppelaar.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van



I love health

Daisy Oppelaar

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • Helpt iedereen die aan zijn gezondheid wil gaan werken
  • Handige top tien lijstjes, heldere inzichten en lekkere recepten
  • Van blogger Daisy Oppelaar, bekend van het succesvolle platform I love health
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔