Volkorenwrap met lente groenten

Volkorenwrap met lente groenten

  • 1
  • Lisette Kreischer
  • Lunch

Het recept voor deze volkorenwrap met lente groenten komt uit het boek Plant Power van Lisette Kreischer, een van de grondleggers van de vegan-beweging in Nederland. Bij dit recept schrijft ze: “Ieder seizoen in dit kookboek biedt een roll & go, ook wel bekend als wrap. Perfect voor on the road, tijdens een picknick, on the job en als tegemoetkoming aan de snackverslaving. Dit seizoen staat er een wrap voor je klaar gevuld met lekkere frisse smaken en een gezonde inhoud.”

Wil je meer recepten uit de categorie Veganistisch, Vegetarisch? >

Ingrediënten

  • 1 volkorenwrap
  • ½ paprika
  • ¼ komkommer
  • 1 radijsjes
  • ½ kleine rode ui
  • ¼ teentje knoflook
  • 1½ schep sojayoghurt
  • ½ el olijfolie
  • beetje gedroogde, versnipperde munt
  • mespunt gedroogde dille
  • sap van ¼ citroen
  • snufje zeezout
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 el (sango)kiemen
  • 1 tl shoyu
  • blaadjes tuinkers

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Was de paprika, komkommer en radijsjes. Verwijder de zaadjes uit de paprika. Snijd de paprika, komkommer en radijsjes in blokjes. Pel en snipper ui en knoflook. (Je kunt de knoflook ook weglaten voor een lichtere variant.)
  • Doe de sojayoghurt met de olie, knoflook, munt, dille en wat citroensap in een kom en pureer dit kort zodat een lobbige saus ontstaat. Breng op smaak met een snufje zout en peper.
  • Meng de yoghurtsaus met de groenteblokjes.
  • Rooster de wrap kort in de koekenpan. Laat hem niet te krokant worden, dan rolt hij lastig op.
  • Leg de wrap op een bord. Besmeer de wrap met het yoghurtmengsel en maak af met kiemen, een beetje versgemalen zwarte peper, een paar druppeltjes shoyu en wat tuinkers. Rol de wrap op of serveer als pizza.

Tip

  • Met wraps kun je eindeloos variëren. Voeg toe waar je zin in hebt. Denk aan verse geblancheerde tuinbonen, verse doperwten, een tuinbonenhummus, gegrilde courgette of aubergine, baba ganoush (een oosters auberginemengsel), een restje quinoa van de vorige dag, verse sla en spinazie met geroosterde nootjes en hummus, en ga zo maar door.
  • Gebruik zonnebloemolie in plaats van olijfolie.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 20.99

Dit recept komt uit dit boek

Plant Power

Lisette Kreischer

  • Vind je natuurlijke gewicht met de plantaardige keuken
  • Per seizoen: volwaardige, plantaardige recepten voor ontbijt, lunch, avondeten en snacks
  • Voor vegans, vegetariërs en flexitariërs