Vissalade met sperzieboontjes (Grip op koolhydraten)

Vissalade met sperzieboontjes (Grip op koolhydraten)

Het recept voor deze vissalade met sperzieboontjes komt uit het boek Grip op koolhydraten van diëtiste en ervaringsdeskundige Yvonne Lemmers.

Over dit recept schrijft ze in het boek: “Voor veel GOK-kers is dit een van de topgerechten. Een makkelijke lunch om mee te nemen naar het werk. Eet je vaak vissalade, wissel dan regelmatig van vissoort. Vooral zalm, makreel en sardientjes zijn vetrijk en daarom een goede bron van essentiële omega 3-vetten. Tonijn is minder vetrijk. Ook garnalen en zalmforel zijn makkelijk te verwerken in een salade. En lekker!”

  • Dit recept komt uit dit boek


    Grip op koolhydraten

    Yvonne Lemmers

    • Bewezen, succesvolle methode tegen klachten als overgewicht, weinig energie en stemmingswisselingen
    • Eiwitrijk en koolhydraatbeperkt (met dagelijks koolhydratenuurtje!)
    • Met basisrichtlijnen, handige dagmenu’s en recepten
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koolhydraatarm, Notenvrij, Tarwevrij? >

Ingrediënten

  • 200 g sperzieboontjes
  • 200 g vis (makreel, tonijn, zalm, vers of uit een blikje)
  • 4 el zoetzure paprikasalade of wat verse paprika, fijngesneden
  • 2 volle el mayonaise
  • mespunt mosterd
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

  • Kook de sperzieboontjes in ongeveer 3 à 4 minuten beetgaar en spoel ze meteen daarna af met koud water.
  • Doe de boontjes, vis en paprika in een schaal en meng ze door elkaar.
  • Meng de mayonaise met mosterd, peper en zout en schep het door de salade.
  • Lekker met een stuk komkommer uit het vuistje erbij!

Tip

  • Heb je geen verse sperziebonen, neem dan gerust sperziebonen uit pot of blik. Nog makkelijker: verwerk leftover-sperziebonen of -snijbonen uit een eerdere warme maaltijd in de salade.
  • Vervang de vis eens door gerookte kip of de sperziebonen door snijbonen.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Grip op koolhydraten

    Yvonne Lemmers

    • Bewezen, succesvolle methode tegen klachten als overgewicht, weinig energie en stemmingswisselingen
    • Eiwitrijk en koolhydraatbeperkt (met dagelijks koolhydratenuurtje!)
    • Met basisrichtlijnen, handige dagmenu’s en recepten
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Grip op koolhydraten

Yvonne Lemmers

  • Bewezen, succesvolle methode tegen klachten als overgewicht, weinig energie en stemmingswisselingen
  • Eiwitrijk en koolhydraatbeperkt (met dagelijks koolhydratenuurtje!)
  • Met basisrichtlijnen, handige dagmenu’s en recepten
20,99
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay