Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Vissalade met sperzieboontjes (Grip op koolhydraten)

Vissalade met sperzieboontjes (Grip op koolhydraten)

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • 200 g sperzieboontjes
  • 200 g vis (makreel, tonijn, zalm, vers of uit een blikje)
  • 4 el zoetzure paprikasalade of wat verse paprika, fijngesneden
  • 2 volle el mayonaise
  • mespunt mosterd
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

  • Kook de sperzieboontjes in ongeveer 3 à 4 minuten beetgaar en spoel ze meteen daarna af met koud water.
  • Doe de boontjes, vis en paprika in een schaal en meng ze door elkaar.
  • Meng de mayonaise met mosterd, peper en zout en schep het door de salade.
  • Lekker met een stuk komkommer uit het vuistje erbij!

Tip

  • Heb je geen verse sperziebonen, neem dan gerust sperziebonen uit pot of blik. Nog makkelijker: verwerk leftover-sperziebonen of -snijbonen uit een eerdere warme maaltijd in de salade.
  • Vervang de vis eens door gerookte kip of de sperziebonen door snijbonen.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koolhydraatarm, Notenvrij, Tarwevrij?

Het recept voor deze vissalade met sperzieboontjes komt uit het boek Grip op koolhydraten van diëtiste en ervaringsdeskundige Yvonne Lemmers.

Over dit recept schrijft ze in het boek: “Voor veel GOK-kers is dit een van de topgerechten. Een makkelijke lunch om mee te nemen naar het werk. Eet je vaak vissalade, wissel dan regelmatig van vissoort. Vooral zalm, makreel en sardientjes zijn vetrijk en daarom een goede bron van essentiële omega 3-vetten. Tonijn is minder vetrijk. Ook garnalen en zalmforel zijn makkelijk te verwerken in een salade. En lekker!”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van



Grip op koolhydraten

Yvonne Lemmers

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • Bewezen, succesvolle methode tegen klachten als overgewicht, weinig energie en stemmingswisselingen
  • Eiwitrijk en koolhydraatbeperkt (met dagelijks koolhydratenuurtje!)
  • Met basisrichtlijnen, handige dagmenu’s en recepten
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔