Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Vissalade met komkommer

Vissalade met komkommer

2 / 5. 3

Ingrediënten

  • 200 g vis, bijvoorbeeld zalm, tonijn, makreel of sardientjes
  • 1 paprika (groen) of paprikasalade uit pot
  • ½ komkommer
  • ½ el azijn
  • 2 el olijfolie
  • mespunt mosterd
  • Jozo-zout
  • peper

Bereidingswijze

  • Haal de vis uit het blik en ontdoe – indien nodig – van graten en vellen. Snijd de vis in kleine stukjes.
  • Snijd de paprika in kleine blokjes.
  • Schil de komkommer en snijd in de lengte doormidden. Lepel het vochtige binnenste deel uit de komkommer, anders wordt de salade te waterig. Snijd de komkommer in stukjes.
  • Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Proef en breng op smaak met kruiden.

Tip

Deze vissalade kan gewoon zo gegeten worden of op een koolhydraatarme cracker, een omelet (zoals op de foto), een blaadje sla of in een witlofschuitje. Houd als koolhydraatarme maaltijd ongeveer 100 gram vis per persoon aan.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraatarm, Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij?

Het recept voor deze vissalade met komkommer komt uit het boek Slank en energiek met Grip op Koolhydraten van Yvonne Lemmers.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van