Vietnamese rolletjes

Vietnamese rolletjes

  • 1
  • Voorbereiding 15 minuten + 10 minuten weken | bereiding 4 minuten
  • Kayla Itsines
  • Lunch

Het recept voor deze Vietnamese rolletjes komt uit het boek 28 dagen Bikini Body Guide van de Australische gezondheidscoach en fitness-instructrice Kayla Itsines. Kayla schrijft erover: “Vietnamese rolletjes: een van mijn favorieten, omdat ze vol smaak zitten. Maak ze de volgende keer dat je eters krijgt – zo eenvoudig!”

  • Dit recept komt uit dit boek

    € 29.99

    28 dagen Bikini Body Guide

    Kayla Itsines

    • Binnen een maand een strak lichaam door gezond eten en trainen
    • Basisprogramma met work-outs van 28-minuten, praktische maaltijdplanners en 200 heerlijk recepten
    • Van Kaila Itsines: al jaren aan de internationale fitgirltop

Wil je meer recepten uit de categorie Vegetarisch? >

Ingrediënten

  • 25 g mihoen
  • oliespray
  • 2 grote eieren, licht losgeklopt
  • 4 kleine rijstvellen
  • ½ middelgrote komkommer, in dunne plakjes
  • 1 kleine handvol taugé
  • ½ middelgrote wortel, in dunne plakjes
  • ¼ middelgrote rode paprika, zaadjes verwijderd, in dunne reepjes
  • vers korianderblad (optioneel)
  • zoutarme tamari of sojasaus, om erbij te serveren

Bereidingswijze

  • Doe de mihoen in een hittebestendige kom en schenk er kokend water over. Laat 10 minuten staan en roer de mihoen los met een vork. Giet af en spoel af onder de koude kraan. Laat goed uitlekken en zet weg om af te koelen. Snijd de mihoen na het afkoelen in kleinere stukjes.
  • Verhit intussen een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en spray er wat olie in. Schenk de eieren erin en draai de pan rond zodat de bodem ermee bedekt raakt. Bak 1-2 minuten of tot het ei gestold is. Laat de omelet op een bord glijden en laat afkoelen. Snijd de omelet dan in dunne reepjes.
  • Leg de rijstvelletjes, omeletreepjes, mihoen en de groenten op een schoon aanrecht.
  • Vul een grote kom met warm water voor de rijstvelletjes. Werk steeds aan één rolletje tegelijk: doop een rijstvel 1 seconde in het water, zodat het zacht wordt. Als je een rijstvelletje te lang in het water legt, wordt het te zacht en scheurt het.
  • Leg het rijstvelletje op een snijplank en schep er een vierde deel van de mihoen, omelet en groenten op, op ongeveer een derde van de onderkant. Leg er als je dat wilt ook wat korianderblad op. Vouw de onderkant van het rijstvelletje over de vulling heen, vouw de zijkanten naar binnen en rol op. Leg het rolletje weg met de naad naar beneden en maak de rest van de rolletjes zodat je er vier hebt.
  • Geef er een klein schaaltje tamari of sojasaus bij, om de rolletjes in te dopen.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

  • Dit recept komt uit dit boek

    € 29.99

    28 dagen Bikini Body Guide

    Kayla Itsines

    • Binnen een maand een strak lichaam door gezond eten en trainen
    • Basisprogramma met work-outs van 28-minuten, praktische maaltijdplanners en 200 heerlijk recepten
    • Van Kaila Itsines: al jaren aan de internationale fitgirltop

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 29.99

Dit recept komt uit dit boek

28 dagen Bikini Body Guide

Kayla Itsines

  • Binnen een maand een strak lichaam door gezond eten en trainen
  • Basisprogramma met work-outs van 28-minuten, praktische maaltijdplanners en 200 heerlijk recepten
  • Van Kaila Itsines: al jaren aan de internationale fitgirltop