Tuna melt met ketchup

Tuna melt met ketchup

Dit recept voor tuna melt met ketchup komt uit het kookboek Vis uit blik 2 van Bart van Olphen, viskenner en oprichter en eigenaar van de duurzame visonderneming Fish Tales.

Deze simpel ogende tosti vindt zijn oorsprong in Amerika, waar de sandwich met tonijn en veel kaas al snel uitgroeide tot een ware klassieker. Waarom? Het antwoord proef je na het bereiden.

Wil je meer recepten uit de categorie Notenvrij, Sojavrij? >

Ingrediënten tuni melt met ketchup

  • 1 blikje tonijn in zonnebloemolie (a 160 g), uitgelekt (112 g)
  • ½ rode ui, gesnipperd
  • 1 bosui, fijngehakt
  • ¼ bosje peterselie, alleen de blaadjes, grof gehakt
  • 3 el mayonaise
  • tabasco
  • 4 sneden brood
  • 20 g boter
  • 4 plakken cheddar
  • zout
  • peper
  • KETCHUP
  • 2 el olijfolie
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • ½ rode ui, gesnipperd
  • 1 blik gepelde tomaten (a 400 g)
  • 1 ½ el tomatenpuree
  • 1 el bruine suiker
  • 1 el rodewijnazijn

Bereidingswijze

  • Meng de tonijn, rode ui, bosui, peterselie, mayonaise en een paar druppels tabasco in een kom. Breng op smaak met zout en peper. Zet apart.
  • Maak ondertussen de ketchup. Verhit de olijfolie in een steelpan op middelhoog vuur en bak de knoflook en rode ui zonder dat ze verkleuren. Voeg dan de gepelde tomaten, tomatenpuree, bruine suiker en rodewijnazijn toe. Laat het geheel op laag vuur langzaam inkoken. Breng de ketchup op smaak met zout en peper. Druk de saus dan door een fijnmazige zeef en laat afkoelen.
  • Besmeer één zijde van elke snee brood met boter en draai ze om. Verdeel het tonijnmengsel en de cheddar over de niet-besmeerde zijden van twee sneden brood. Leg de andere sneden erop met de boterzijde aan de buitenkant.
  • Bak de tosti’s in een droge koekenpan op middelhoog vuur tot het brood krokant en de kaas gesmolten is.
  • Snijd de tuna melt diagonaal doormidden en serveer met de ketchup.

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 18.5

Dit recept komt uit dit boek

Vis uit blik 2

Bart van Olphen

  • Watertandlekker eten met duurzame vis uit blik
  • Nieuwe editie vol heerlijke recepten, met fotografie van David Loftus, voor eindeloze variatie
  • Met mooie verhalen over duurzaam vissen