Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Tonijnsalade op brood

Tonijnsalade op brood

0 / 5. 0

Ingrediënten tonijnsalade op brood

  • 40 g cannellinibonen uit blik, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 kleine handvol bladspinazie, alleen de blaadjes
  • ½ middelgrote komkommer, met een dunschiller in linten gesneden
  • ¼ kleine venkelknol, in dunne reepjes
  • 100 g tonijn in water uit blik, uitgelekt en in vlokken verdeeld
  • ¼ kleine rode ui, gesnipperd
  • 2 tl kappertjes, afgespoeld, fijngesneden
  • 2 tl fijngesneden verse bladpeterselie
  • gemalen zwarte peper, naar smaak
  • fijngeraspte schil en sap van een onbespoten citroen, naar smaak
  • 1 volkorenboterham

Bereidingswijze tonijnsalade op brood

  • Prak de cannellinibonen met een vork tot je een grove pasta hebt.
  • Meng in een kom de bladspinazie, komkommerlinten en venkelreepjes.
  • Roer in een andere kom de tonijn, uisnippers, fijngesneden kappertjes en bladpeterselie, peper, fijngeraspte citroenschil en het citroensap door elkaar.
  • Leg de boterham op een bord, bestrijk met de bonenpasta en schep het komkommermengsel en het tonijnmengsel erop. Knijp er wat extra citroensap over, als je dat wilt.

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Lactosevrij, Notenvrij, Suikervrij?

Het recept voor deze tonijnsalade op brood komt uit het boek 28 dagen Bikini Body Guide van de Australische gezondheidscoach en fitness-instructrice Kayla Itsines. Kayla schrijft erover: “Tonijn is een van mijn favoriete bronnen van eiwit. Lekker om er wat extra citroensap aan toe te voegen voor wat extra pit!”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van



28 dagen Bikini Body Guide

Kayla Itsines

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • Binnen een maand een strak lichaam door gezond eten en trainen
  • Basisprogramma met work-outs van 28-minuten, praktische maaltijdplanners en 200 heerlijk recepten
  • Van Kaila Itsines: al jaren aan de internationale fitgirltop
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔