Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Spinaziesalade met garnalen

Spinaziesalade met garnalen

0 / 5. 0

Ingrediënten spinaziesalade met garnalen

  • 1 el pijnboompitjes
  • 2 el kokosolie
  • 250 g grote gepelde garnalen
  • 3 teentjes knoflook, schoongemaakt
  • 5 el olijfolie
  • 1/2 citroen
  • 20 g Parmezaanse kaas
  • 300 g babyspinazie
  • 20 kleine trostomaatjes, gehalveerd
  • 2 rode uien, in dunne ringen
  • bruinbrood (bereken het aantal gram met behulp van de tabel in het boek)

Bereidingswijze

  • Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan in enkele minuten goudbruin.
  • Schep de pijnboompitjes uit de pan op een bord. Verhit de kokosolie in de koekenpan, bestrooi de garnalen met een beetje zout en peper. Bak de garnalen op middelmatig hoog vuur in 5 minuten goudbruin en gaar. Pers de knoflook boven de garnalen uit en bak mee.
  • Verwarm de olie in een koekenpan, haal de pan van het vuur. Pers de citroen erboven uit. Voeg de Parmezaanse kaas toe. Roer goed door elkaar. Verdeel de spinazie over twee grote borden. Schep de dressing over de spinazie. Voeg de tomaatjes en uienringen toe aan de salade. Breng op smaak met zout en peper. Schep de garnalen erop en serveer met een sneetje (getoast) bruinbrood.

Tip

  • Wil je geen kaas, voeg dan extra groente toe, zoals worteljulienne of plakjes radijs.
  • Houd je niet van rauwe ui? Bak deze dan even mee met de garnalen.
  • Variatietip: maak deze salade ook eens met kipfilet in plaats van met garnalen.
  • Vegetarische tip: brokkel Apetina light over de salade.

Wil je meer recepten uit de categorie Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij?

Het recept voor deze spinaziesalade met garnalen komt uit het boek Killerbody 3 – Back in Shape van actrice, dj en fitnessgoeroe Fajah Lourens.

724 kcal per persoon. Vet: 42,7 g, kh: 47,8 g, eiwit: 37,3 g

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van