Spinaziesalade met garnalen

Spinaziesalade met garnalen

Het recept voor deze spinaziesalade met garnalen komt uit het boek Killerbody 3 – Back in Shape van actrice, dj en fitnessgoeroe Fajah Lourens.

724 kcal per persoon. Vet: 42,7 g, kh: 47,8 g, eiwit: 37,3 g

  • Dit recept komt uit dit boek


    Killerbody 3 - Back in Shape

    Fajah Lourens

    • Na je zwangerschap weer helemaal in shape
    • Tips voor de tijd tijdens en ná de zwangerschap
    • Met trainings- en voedingsschema’s, lekkere recepten voor het hele gezin en gezonde opvoedtips voor kinderen
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij? >

Ingrediënten spinaziesalade met garnalen

  • 1 el pijnboompitjes
  • 2 el kokosolie
  • 250 g grote gepelde garnalen
  • 3 teentjes knoflook, schoongemaakt
  • 5 el olijfolie
  • 1/2 citroen
  • 20 g Parmezaanse kaas
  • 300 g babyspinazie
  • 20 kleine trostomaatjes, gehalveerd
  • 2 rode uien, in dunne ringen
  • bruinbrood (bereken het aantal gram met behulp van de tabel in het boek)

Bereidingswijze

  • Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan in enkele minuten goudbruin.
  • Schep de pijnboompitjes uit de pan op een bord. Verhit de kokosolie in de koekenpan, bestrooi de garnalen met een beetje zout en peper. Bak de garnalen op middelmatig hoog vuur in 5 minuten goudbruin en gaar. Pers de knoflook boven de garnalen uit en bak mee.
  • Verwarm de olie in een koekenpan, haal de pan van het vuur. Pers de citroen erboven uit. Voeg de Parmezaanse kaas toe. Roer goed door elkaar. Verdeel de spinazie over twee grote borden. Schep de dressing over de spinazie. Voeg de tomaatjes en uienringen toe aan de salade. Breng op smaak met zout en peper. Schep de garnalen erop en serveer met een sneetje (getoast) bruinbrood.

Tip

  • Wil je geen kaas, voeg dan extra groente toe, zoals worteljulienne of plakjes radijs.
  • Houd je niet van rauwe ui? Bak deze dan even mee met de garnalen.
  • Variatietip: maak deze salade ook eens met kipfilet in plaats van met garnalen.
  • Vegetarische tip: brokkel Apetina light over de salade.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

  • Dit recept komt uit dit boek


    Killerbody 3 - Back in Shape

    Fajah Lourens

    • Na je zwangerschap weer helemaal in shape
    • Tips voor de tijd tijdens en ná de zwangerschap
    • Met trainings- en voedingsschema’s, lekkere recepten voor het hele gezin en gezonde opvoedtips voor kinderen
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Killerbody 3 - Back in Shape

Fajah Lourens

  • Na je zwangerschap weer helemaal in shape
  • Tips voor de tijd tijdens en ná de zwangerschap
  • Met trainings- en voedingsschema’s, lekkere recepten voor het hele gezin en gezonde opvoedtips voor kinderen
20,00
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay