Het recept voor deze salade met tonijn, pequillo pepers en Spaanse dressing komt uit het boek (H)eerlijk van Gwyneth Paltrow, model, actrice en oprichter van online community GOOP. In het boek schrijft Julia, met wie ze het boek maakte: “Gwyneth en ik leerden elkaar kennen in Spanje tijdens de opnames van Spain… On The Road Again, een documentaire-reeks over de Spaanse keuken en cultuur. Sindsdien hebben we samen staan zwijmelen boven blikjes ansjovis en tonijn op olijfolie, rokerig pimentón en flinke scheuten sherryazijn. Deze salade met ongelooflijk sprekende smaken vult prima en zit vol eiwitten, maar is toch geweldig goed voor je.”
Over de dressing in het boek: “In deze dressing zijn op een verrassende manier twee typisch Spaanse ingrediënten verwerkt. Naast membrillopasta (pasta van kweeperen), die vaak bij Manchegokaas wordt gegeven en voor een zoetje zorgt, gebruik je de olijfolie uit een blikje ansjovis.”
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Onze veilige betaalmethoden: