Salade met gegrilde aubergine

Salade met gegrilde aubergine

Het recept voor deze salade met gegrilde aubergine komt uit het boek Gezond leven doe je zo! van foodbloggers Jennifer & Sven, van het populaire platform Voedzaam & Snel. Aubergine combineert heerlijk met tomaat, mozzarella en rucola; en laten dit nou precies de ingrediënten zijn die je in deze salade gebruikt. Een lunch om je vingers bij op te eten!

  • Dit recept komt uit dit boek


    Gezond leven doe je zo!

    Jennifer en Sven

    • Gezonde voeding, beweging en ontspanning voor jonge (en oudere) mensen met een druk leven
    • 100 gezonde recepten, weekmenu’s en overzichtelijke boodschappenlijstjes
    • Uitgangspunt: betaalbare producten die gewoon in de supermarkt te koop zijn
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Notenvrij, Vegetarisch? >

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl versgemalen peper
  • ¼ tl zout
  • 2 trostomaten
  • 125 g mozzarella
  • 6 g basilicum (ca. 15 blaadjes)
  • 30 g rucola
  • 1½ el olijfolie, extra vergine
  • 1 el appelazijn

Bereidingswijze salade met gegrilde aubergine

  • Snijd de aubergine in de lengte in plakken van ½ centimeter dik, smeer ze in met de drie eetlepels olijfolie en strooi er ½ theelepel peper en het zout over.
  • Gril de plakken aubergine in een grillpan aan beide kanten 2,5 minuut op middelhoog vuur. Waarschijnlijk moet je de aubergine in twee porties bakken, omdat het niet allemaal tegelijk in de pan past. De aubergineplakken zijn goed als ze zacht en gaar zijn.
  • Snijd intussen de tomaten en de mozzarella in plakken en het basilicum fijn.
  • Laat de plakken aubergine afkoelen als ze klaar zijn.
  • Leg de plakken aubergine, tomaat en mozzarella op de rucola. Strooi het basilicum eroverheen.
  • Meng 1½ eetlepel olijfolie, de appelazijn en ½ theelepel peper in een schaaltje en sprenkel dit mengsel over de salade.

Tip

Het maken van een gegrilde salade kost iets meer tijd en is daarom meer geschikt voor op een vrije dag.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Gezond leven doe je zo!

    Jennifer en Sven

    • Gezonde voeding, beweging en ontspanning voor jonge (en oudere) mensen met een druk leven
    • 100 gezonde recepten, weekmenu’s en overzichtelijke boodschappenlijstjes
    • Uitgangspunt: betaalbare producten die gewoon in de supermarkt te koop zijn
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Gezond leven doe je zo!

Jennifer en Sven

  • Gezonde voeding, beweging en ontspanning voor jonge (en oudere) mensen met een druk leven
  • 100 gezonde recepten, weekmenu’s en overzichtelijke boodschappenlijstjes
  • Uitgangspunt: betaalbare producten die gewoon in de supermarkt te koop zijn
20,99
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay