Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Norirolls met sla, wortel en kimchi

Norirolls met sla, wortel en kimchi

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • 1 avocado
  • sap van 1 limoen
  • 4 norivellen
  • 50 g sla, fijngesneden
  • 1 middelgrote wortel, julienne gesneden
  • 75 g kimchi, fijngehakt
  • 4 takjes munt
  • 6 takjes koriander
  • kokos-aminossaus (zie boek), voor erbij

Bereidingswijze

  • Prak in een kommetje de avocado met het limoensap.
  • Leg de norivellen plat op een snijplank. Leg op elk norivel een eetlepel van de geprakte avocado en spreid die gelijkmatig uit tot ruim 1 cm van de rand. Leg de sla, wortel, kimchi en kruiden erop.
  • Bevochtig de bovenrand van een norivel met een beetje water en rol het vel voorzichtig zo strak mogelijk vanaf de onderkant over de vulling heen; gebruik zo nodig meer water om de roll bij elkaar te houden. Herhaal dit met de rest van de norivellen.
  • Serveer de rolls met de kokos-aminossaus.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch?

Het recept voor deze norirolls komt uit het boek Eet, reset, heal van Gwyneth Paltrow.

Over het recept in het boek: “Ik eet deze saladerolls gevuld met kimchi (goed voor je darmen!) als lichte lunch of tussendoortje. De nori kan een beetje zompig worden, dus eet de rolls zo snel mogelijk nadat je ze hebt gemaakt. (Dat is voor mij meestal geen probleem, want ze zijn superlekker en ik verslind ze echt meteen.)”

Inkijkexemplaar van