Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Lunchwraps met linzen, spinazie, boerenkool, wortel en biet

Lunchwraps met linzen, spinazie, boerenkool, wortel en biet

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • 100 g spinazie
  • 130 g linzen
  • 100 g boerenkool, voorgesneden
  • 100 g wortel, geraspt
  • 100 g biet, geraspt
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • 6 volkorenwraps
  • 6 el crème fraîche
  • 6 tl harissa

Bereidingswijze

  • Hak de spinazie fijn en doe hem in een ruime kom. Spoel de linzen af, laat ze uitlekken en doe ze bij de spinazie.
  • Voeg vervolgens de boerenkool, wortel, biet en olijfolie toe en schep alles door elkaar.
  • Pak een wrap en schep er een eetlepel crème fraîche en een theelepel harissa op. Smeer dit uit over de wrap. Pak een flinke hand van het groentemengsel en leg dat in een hoopje van links naar rechts op de wrap. Vouw de wrap strak op.
  • Herhaal totdat de wraps en de groenten op zijn.

Wil je meer recepten uit de categorie Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Vegetarisch?

Het recept voor deze lunchwraps met linzen, spinazie, boerenkool, wortel en biet komt uit het boek Voedzaam & Snel Gezonde weekmenu’s van Jennifer & Sven.

Over dit recept schrijven ze: “Moet je onderweg lunchen? Dan zijn onze lunchwraps een uitkomst: je kunt ze van tevoren maken en zo uit de hand opeten. Voor een koolhydraatbeperkte variant gebruik je gewoon een omelet als wrap!”

De voedingswaarde per persoon voor dit gerecht (per stuk): 240 kcal, 7 g eiwit, 11 g vet, 25 g koolhydraten, 5 g vezels.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van



Voedzaam & Snel Gezonde weekmenu's

Jennifer en Sven

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • Hét gemakkelijkste antwoord op: wat eten we vanavond?
  • Meer dan 80 lekkere, simpele en snelle recepten (in 20 minuten op tafel)
  • Met 12 snelle gezonde weekmenu’s voor door de week, extra inspiratie voor het weekend en een boodschappen- en koelkastlijst met calorieëntabel
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔