Lunchwraps met linzen, spinazie, boerenkool, wortel en biet

Lunchwraps met linzen, spinazie, boerenkool, wortel en biet

Het recept voor deze lunchwraps met linzen, spinazie, boerenkool, wortel en biet komt uit het boek Voedzaam & Snel Gezonde weekmenu’s van Jennifer & Sven.

Over dit recept schrijven ze: “Moet je onderweg lunchen? Dan zijn onze lunchwraps een uitkomst: je kunt ze van tevoren maken en zo uit de hand opeten. Voor een koolhydraatbeperkte variant gebruik je gewoon een omelet als wrap!”

De voedingswaarde per persoon voor dit gerecht (per stuk): 240 kcal, 7 g eiwit, 11 g vet, 25 g koolhydraten, 5 g vezels.

Wil je meer recepten uit de categorie Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Vegetarisch? >

Ingrediënten

  • 100 g spinazie
  • 130 g linzen
  • 100 g boerenkool, voorgesneden
  • 100 g wortel, geraspt
  • 100 g biet, geraspt
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • 6 volkorenwraps
  • 6 el crème fraîche
  • 6 tl harissa

Bereidingswijze

  • Hak de spinazie fijn en doe hem in een ruime kom. Spoel de linzen af, laat ze uitlekken en doe ze bij de spinazie.
  • Voeg vervolgens de boerenkool, wortel, biet en olijfolie toe en schep alles door elkaar.
  • Pak een wrap en schep er een eetlepel crème fraîche en een theelepel harissa op. Smeer dit uit over de wrap. Pak een flinke hand van het groentemengsel en leg dat in een hoopje van links naar rechts op de wrap. Vouw de wrap strak op.
  • Herhaal totdat de wraps en de groenten op zijn.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 15
  • Hét gemakkelijkste antwoord op: wat eten we vanavond?
  • Meer dan 80 lekkere, simpele en snelle recepten (in 20 minuten op tafel)
  • Met 12 snelle gezonde weekmenu’s voor door de week, extra inspiratie voor het weekend en een boodschappen- en koelkastlijst met calorieëntabel