Komkommer soep

Komkommer soep

0 / 5. 0

Ingrediënten komkommer soep

  • ¾ komkommer
  • 1 uitje
  • 125 ml water
  • 125 ml sojayoghurt
  • 1 flinke tl mosterd
  • sap van ¼ limoen
  • 1 flinke tl olijfolie
  • 2 el verse dille
  • zeezout en versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze

  • Was de komkommer en snijd hem in stukken.
  • Pel en snipper de ui.
  • Pureer alle ingrediënten, met uitzondering van één eetlepel dille, het zeezout en de peper, in de keukenmachine tot een gladde soep.
  • Breng op smaak met wat zeezout en zwarte peper.
  • Laat afkoelen en zet minstens drie uur in de koelkast.
  • Haal de soep voor het serveren uit de koeling, roer goed door en serveer met de overige dille.

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Lactosevrij, Veganistisch, Vegetarisch?

Dit recept voor komkommer soep komt uit het boek Plant Power van Lisette Kreischer. Trendsetter Lisette Kreischer laat in Plant Power zien hoe je als vegan, vegatariër of flexitariër superfit en gezond kunt leven. Wat denk je van heerlijke shakes en smoothies als de beauty berry booze, of The Dutch Weed burger? Van cranberry’s en lijnzaad tot gojibessen en chiazaad, en boordevol heerlijke groente en fruit. Je voelt het: the power of plants!

Over dit recept schrijft Lisette: “Deze frisse komkommer soep helpt de zuurgraad van je lichaam herstellen. Je kunt het in de ochtend al klaarmaken of een dag van tevoren, zodat je het makkelijk mee kunt nemen naar je werk. Tevens kun je het prima invriezen, zodat je altijd wat op voorraad hebt voor noodgevallen. Ben je thuis, maak het dan een paar uur van tevoren zodat het goed kan afkoelen en de smaken op elkaar kunnen inwerken.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van