Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Gort salade met sesamzaadjes en komijnekaas

Gort salade met sesamzaadjes en komijnekaas

0 / 5. 0

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • Breng 1 liter water aan de kook, voeg de gort toe en breng opnieuw aan de kook. Laat op laag vuur 45 minuten met het deksel op de pan koken. Roer regelmatig over de bodem van de pan. Voeg indien nodig extra kokend water toe. Giet de gort af, spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. De gort moet een beetje droog aanvoelen.
  • Verwarm de eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de sesamzaadjes, knoflook en walnoten toe. Bak een paar minuten tot de sesamzaadjes en knoflook lichtbruin kleuren. Laat het afkoelen op een bord.
  • Doe de gort in een grote kom en voeg de bleekselderij, bosuien, komijnekaas en krulpeterselie toe.
  • Roer de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar en meng de dressing gelijkmatig door de salade. Schep als laatste de geroosterde walnoten, knoflook en sesamzaadjes erdoor.

Tip

  • Wijntip: Chateau Haut Gléon, Chateau Haut Gléon blanc 2010, Frankrijk
  • Muziektip: Alela Diane The Riflfle

Wil je meer recepten uit de categorie Vegetarisch?

Een heerlijk gerecht voor in de lente, deze gort salade! Lekker voedzaam, met geroosterde sesamzaadjes, bleekselderij en oude komijnekaas en een heerlijk frisse dressing. Bekijk ook de muziek- en wijntip hieronder om van je lunch een echt feestje te maken.

Het recept komt uit het boek Vier seizoenen koken met Gartine van het leukste lunchrestaurantje in Amsterdam, Gartine (van Kirsten Eckhart en Willem-Jan Hendriks).

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van