Gamba tartaar

Gamba tartaar

Het recept voor deze zomerse gamba tartaar komt uit het boek Vier seizoenen koken met Gartine van het leukste lunchrestaurantje in Amsterdam, Gartine (van Kirsten Eckhart en Willem-Jan Hendriks). Over dit recept schrijven ze: “Een gerechtje dat eigenlijk vanaf het begin op de menukaart staat, maar dat nooit verveelt. Ontzettend lekker op knoflooktoast, maar wanneer de gamba’s nog lauwwarm uit de keukenmachine komen ook heerlijk bij wat pasta.”

  • Dit recept komt uit dit boek


    Vier seizoenen koken met Gartine

    Gartine

    • Proef de gerechten van Amsterdams leukste lunchrestaurantje nu ook thuis
    • Heerlijke moestuin-recepten (zo lekker, dat de NY Times en Time Out erover schrijven)
    • Met wijn- en muziektips: joie de vivre als lifestyle
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ingrediënten

  • 500 g gamba’s, gepeld
  • 1½ el zonnebloemolie
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 tl zout
  • versgemalen peper
  • 15 g dille, fijngesneden
  • 10 g dragon, fijngesneden
  • 100 g mayonaise
  • 30 g zoetzure augurken, in kleine stukjes
  • 8 sneden brood
  • 1 teentje knoflook extra

Bereidingswijze

  • Neem een schone keukendoek en leg daar de gamba's op en dep ze goed droog.
  • Verwarm in een koekenpan op hoog vuur de zonnebloemolie. Wanneer de olie goed heet is, mogen de gamba's in de pan. Bak ze aan beiden kanten ongeveer drie minuten of tot ze mooi roze zijn en voeg als laatste de knoflook toe. Bak deze nog even mee.
  • Strooi wat zout en peper over de gamba's. Doe de gamba's samen met het vet en aanbaksels uit de pan in een keukenmachine. Voeg dille, dragon en mayonaise toe. Pulseer een paar keer, zodat alle ingredienten vermengd zijn, maar niet te lang, het moet een grove tartaar worden.
  • Doe de gambatartaar in een kom en roer er de augurk doorheen. Proef of er nog wat zout bij moet.
  • Toast het brood en smeer dit licht in met wat knoflook. Smeer er de tartaar op.

Tip

  • Wijntip: Anne de Joyeuse, Limoux ‘La Butinière’ 2010, Frankrijk
  • Muziektip: Ane Brun, To let myself go

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Vier seizoenen koken met Gartine

    Gartine

    • Proef de gerechten van Amsterdams leukste lunchrestaurantje nu ook thuis
    • Heerlijke moestuin-recepten (zo lekker, dat de NY Times en Time Out erover schrijven)
    • Met wijn- en muziektips: joie de vivre als lifestyle
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Vier seizoenen koken met Gartine

Gartine

  • Proef de gerechten van Amsterdams leukste lunchrestaurantje nu ook thuis
  • Heerlijke moestuin-recepten (zo lekker, dat de NY Times en Time Out erover schrijven)
  • Met wijn- en muziektips: joie de vivre als lifestyle
29,99
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay