Couscoussalade granaatappel van Jamie Oliver

Couscoussalade granaatappel van Jamie Oliver

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • 150 g gekookte volkoren couscous (75 g gedroogde couscous)
  • zaadjes van 1/2 granaatappel
  • 2 el yoghurt
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • 1 tl fijngehakte, ingemaakte citroen
  • zwarte peper
  • zeezout
  • 5 cm komkommer, in plakjes
  • 1/4 krop gesnipperde botersla
  • 1/2 grofgeraspte wortel
  • 1 gepelde en in plakjes gesneden bloedsinaasappel
  • 60 g uitgelekte kikkererwten
  • gesnipperde blaadjes van 2 takjes verse munt
  • gesnipperde blaadjes van 2 takjes verse koriander
  • 15 g feta
  • 1/2 tl geroosterde sesamzaadjes
  • 1/2 tl geroosterde pistachenootjes
  • 1/2 tl komijnzaad

Verder nodig

  • 1 Jampot

Bereidingswijze

  • Schep de couscous in een jampot van 1 liter en strooi er de zaadjes van de granaatappel op.
  • Meng de yoghurt met de olijfolie en citroen. Voeg naar smaak zwarte peper en zeezout toe. Schep het mengsel op de couscous.
  • Vul de rest van je pot op met 5 cm komkommer, botersla, wortel, bloedsinaasappel, kikkererwten, munt, koriander, feta, sesamzaadjes, pistachenootjes en komijnzaad, en draai het deksel op de pot.

Wil je meer recepten uit de categorie Vegetarisch?

Deze couscoussalade granaatappel is niet alleen lekker, maar ook erg gezond. De salade is op een bijzondere manier geserveerd: namelijk in een jampot. Dat maakt het eten van een salade een stuk leuker! Jamie Oliver over het recept: ”Als je deze aanpak eenmaal onder de knie hebt, kun je zelf ook experimenteren met combinaties van seizoensproducten en eventuele kliekjes.”

Het recept komt uit Jamie’s super food voor elke dag.

Inkijkexemplaar van