Deze bloemkoolsoep met oosterse kruiden komt uit het boek Natuurlijk! Zonder suiker kookboek van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar.

Natuurlijk! Zonder suiker kookboek is de opvolger op de bestseller Zonder Suiker. Van de 37 kilo (!) suiker die we per jaar binnenkrijgen, zit 85% verborgen in supermarktproducten, ook hartige. Ongemerkt krijgen we daardoor veel meer suiker binnen dan goed voor ons is. Hoe je deze suikers kunt opsporen én vermijden vind je in Natuurlijk! Zonder suiker kookboek. Met deze informatie en meer dan 120 heerlijke en nieuwe recepten kun je direct aan de slag. Zo kun je zelf ontdekken dat suikervrij eten puur, lekker en goed voor lichaam en geest is.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Natuurlijk! Zonder suiker kookboek

    Anne Marie Reuzenaar

    • Ontdek zelf dat suikervrij eten puur, lekker en goed voor lichaam en geest is
    • Leer hoe je verborgen suikers kunt opsporen én vermijden
    • Meer dan 120 heerlijke recepten
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch? >

Ingrediënten bloemkoolsoep met oosterse kruiden

Verder nodig

Bereidingswijze bloemkoolsoep met oosterse kruiden

  • Pel en snipper de ui en knoflook. Schil de gemberwortel en snijd in kleine stukjes. Was het pepertje, verwijder de zaadjes en snijd in kleine stukjes. Stamp komijn-, mosterd- en korianderzaad fi jn in de vijzel. Schil de aardappel en snijd in blokjes. Snijd de bloemkool in roosjes en was ze.
  • Verwarm in een grote pan de kokosolie en fruit de ui, knofl ook, gember en de rode peper circa 3 minuten. Voeg de specerijen uit de vijzel en de kurkuma toe en bak 1 minuut mee. Voeg de stukken aardappel en bloemkool toe en bak circa 2 minuten mee. Haal een paar bloemkoolroosjes uit de pan en houd apart. Verwarm intussen de bouillon. Doe de bouillon erbij en laat de soep circa 20 minuten koken.
  • Pureer de soep met de staafmixer. Zet op laag vuur en roer er de kokosroom door. Laat de soep nu niet meer koken. Voeg naar smaak zeezout en versgemalen zwarte peper toe. Verdeel de bloemkoolsoep over vier borden en garneer met de achtergehouden bloemkoolroosjes (maak ze zo nodig kleiner) en koriander.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Natuurlijk! Zonder suiker kookboek

    Anne Marie Reuzenaar

    • Ontdek zelf dat suikervrij eten puur, lekker en goed voor lichaam en geest is
    • Leer hoe je verborgen suikers kunt opsporen én vermijden
    • Meer dan 120 heerlijke recepten
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Natuurlijk! Zonder suiker kookboek

Anne Marie Reuzenaar

  • Ontdek zelf dat suikervrij eten puur, lekker en goed voor lichaam en geest is
  • Leer hoe je verborgen suikers kunt opsporen én vermijden
  • Meer dan 120 heerlijke recepten
20,00
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay