Dit recept voor homemade pesto met rucola komt uit het boek Eet meer energie van Marjolein Dubbers.

Ze schrijft erover in haar boek: “Heb jij, net als ik, verschillende keren tevergeefs geprobeerd om zelf een lekkere pesto te maken? Hier stopt je zoektocht: dit is het recept waar je naar op zoek was. Maak een grote hoeveelheid en vries in kleinere bakjes in wat je niet gelijk gebruikt. Het is heerlijk om dit op voorraad te hebben. Sinds ik deze pesto in de vriezer heb zitten, gebruik ik hem veel vaker. Hij is heerlijk over een salade, door broccolirijst of bloemkoolrijst, over wat warme tomaten of een stukje vlees. Wil je hem wat dunner, voeg dan wat water toe.

De truc is om voor het groen niet alleen basilicumblaadjes, maar vooral ook rucola te gebruiken. De ene rucola (vooral biologische) is veel pittiger dan de andere, dus proef even goed wat deze pesto volgens jou nodig heeft.”

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koolhydraatarm, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij, Vegetarisch? >

Ingrediënten

  • 2 kopjes rucola
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 75 g parmezaanse kaas of oude geitenkaas
  • 15 blaadjes verse basilicum
  • 6 el olijfolie met basilicum
  • 2 el pistachenootjes
  • 1 el limoensap

Bereidingswijze

  • Doe alle ingrediënten behalve citroensap en olijfolie in je keukenmachine. Laat deze flink draaien. Voeg vervolgens langzaam de basilicumolie erbij. Roer tot het de juiste dikte heeft. Voeg tot slot naar smaak het limoensap erbij.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 22.5

Dit recept komt uit dit boek

Eet meer energie

Marjolein Dubbers

  • Iedere ochtend opstaan met veel zin om er een vitale en vrolijke dag van te maken
  • Stap voor stap leren om goed voor je energiefabriekjes, je mitochondriën, te zorgen
  • Met 30 heerlijke recepten