Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Zeebaars uit de oven

Zeebaars uit de oven

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • 2 zeebaarsfilets met vel (je kunt ook een andere witvis gebruiken)
  • 1 rode paprika
  • 350 g groene asperges
  • 150 g kikkererwten (uitlekgewicht)
  • 2 bosuien
  • 5-7 el olijfolie
  • 2 el citroensap
  • peper
  • zout
  • 1 el sojasaus
  • 250 g kerstomaatjes

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220 °C en laat de zeebaarsfilets op kamertemperatuur komen.
  • Snijd intussen de paprika door, verwijder de steel, zaadlijsten en zaden en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes. Snijd 5 cm van de onderkant van de asperges, laat de kikkererwten uitlekken en snijd een bosui in ringen.
  • Snijd de andere bosui fijn en meng die in een schaaltje met 2 el olijfolie, 1 el citroensap en peper en zout.
  • Vet een bakplaat of grote ovenschaal in met olijfolie.
  • Bestrooi de zeebaars met peper en zout, leg de vis met de velkant boven op de bakplaat of in de ovenschaal en schenk het bosuimengsel erop. Leg alle groenten en kikkererwten ernaast, strooi de fijngesneden bosui erover en verdeel 1 eetlepel sojasaus over de groenten. Sprenkel er royaal olijfolie over en laat alles in 12-15 minuten gaar worden in de oven.

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Lactosevrij, Notenvrij, Suikervrij?

Het recept voor deze zeebaars uit de oven komt uit het boek Voedzaam & Snel Gezonde weekmenu’s van Jennifer & Sven.

De voedingswaarde per persoon voor dit gerecht (per stuk): 700 kcal, 45 g eiwit, 44 g vet, 25 g koolhydraten, 12 g vezels.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van



Voedzaam & Snel Gezonde weekmenu's

Jennifer en Sven

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • Hét gemakkelijkste antwoord op: wat eten we vanavond?
  • Meer dan 80 lekkere, simpele en snelle recepten (in 20 minuten op tafel)
  • Met 12 snelle gezonde weekmenu’s voor door de week, extra inspiratie voor het weekend en een boodschappen- en koelkastlijst met calorieëntabel
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔