Viscrumble van koolvis, tomaten en spinazie
- 4
- voorbereiding: 12 minuten, bereiding: 15 minuten
- Jean-Francois Mallet
- Hoofdgerecht
- Ovengerechten, Snel-klaar, Vis
Ingrediënten viscrumble met koolvis, tomaten en spinazie
- 4 koolvisfilets
- 4 tomaten
- 2 aardappels (groot, 400 g)
- 80 g bloem
- 50 g boter (zacht)
- 100 g Parmezaanvlokken
- 2 handenvol spinazie
- 2 el olijfolie
Bereidingswijze
- VOORBEREIDING | Meng voor de kruimellaag de bloem, boter, Parmezaan en spinazie (fijngeknipt) met je vingertoppen. Was de aardappels, snijd ze met schil in dunne schijfjes en kook ze 10 min. in gezouten water. Snijd intussen de tomaten in plakjes. Verdeel de tomaat, aardappel en koolvis over een ovenschaal en bestrooi met het kruimelmengsel. Dek af met plasticfolie en zet in de koelkast.
- BEREIDING | Verwarm de oven voor op 220 °C. Besprenkel de crumble met 1 scheutje olijfolie en zet 15 minuten in de oven.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Het recept voor deze viscrumble met koolvis, tomaten en spinazie komt uit Het snelste allermakkelijkste kookboek ter wereld van Jean-François Mallet.