Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Vegetarische taco’s

Vegetarische taco’s

2.8 / 5. 5

Ingrediënten vegetarische taco's

  • zonnebloemolie
  • 1 rode ui
  • ½ rode paprika, in kleine stukjes
  • 1 schaaltje soja- of tempégehakt (zie de tip van Kyra de Vreeze hieronder)
  • 300 ml passata (tomatensaus)
  • ½ glazen pot kidney- of chilibonen (400 g)
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ tl chilipoeder
  • Voor erbij
  • 12-16 taco’s
  • 2 avocado’s in partjes
  • 1 glazen potje maïs
  • 1 krop ijsbergsla, in repen
  • 125 ml crème fraîche
  • 100 g geraspte jonge kaas
  • ½ komkommer, in schijfjes

Bereidingswijze

  • Bak de ui en rode paprika 5 min. in de zonnebloemolie. Voeg het soja- of tempégehakt toe en bak 3 min. mee. Voeg de tomatenblokjes, kidney- of chilibonen en kruiden toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat het gerecht 10 min. stoven op laag vuur. Verwarm intussen de taco’s in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking en zet de bakjes klaar met avocado, maïs, ijsbergsla, crème fraîche, kaas en komkommer. Schep in elke taco wat van het bonenmengsel en laat je kinderen de rest van het werk doen!

Tip

Vaak zijn vleesvervangers niet de gezondste optie. Ze zijn in een laboratorium ontwikkeld en alles behalve puur. Zo bevat sojagehakt in sommige gevallen veel geraffineerde stoffen als gistextract (E621), E-nummers, suikers en kleurstoffen. Bekijk dus van tevoren goed het etiket. Tempé is het gezondste sojaproduct. Hier kun je door het fijn te maken en te marineren met tamari en komijn, zelf ‘gehakt’ van maken.

Wil je meer recepten uit de categorie Suikervrij, Vegetarisch?

Het recept voor deze vegetarische taco’s komt uit het boek Veggie Kidz van Monique Jansse, Eef Ouwehand en Kyra de Vreeze. Veggie Kidz is hét kookboek voor ouders die verantwoord, gemakkelijk en vegetarisch voor hun kinderen willen koken en bakken. De recepten in Veggie Kidz zijn snel, gemakkelijk en gemaakt met verse en pure ingrediënten, vrij van E-nummers en suikervrij.

Over dit recept in het boek: “Zelf dingen ‘bouwen’ aan tafel is vaak leuker dan zomaar iets voorgeschoteld krijgen. Je kind kan zelf zijn of haar fantasie loslaten op de verschillende ingrediënten en bekend raken met andere smaken. En iets wat je zelf gebouwd hebt, laat je ook niet zo snel staan… Wij gebruiken voor deze taco’s vaak sojagehakt, maar dit kun je ook weglaten.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van



Veggie kidz

Eef Ouwehand

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • Snel, simpel en gezond eten voor je kinderen
  • Kookboek voor ouders die verantwoord, gemakkelijk en vegetarisch willen koken en bakken
  • Met verse en pure ingrediënten, vrij van E-nummers en suikervrij
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔