• 6
  • VOORBEREIDING 20 minuten, BEREIDINGSTIJD 20 minuten +20 minuten kooktijd
  • Mounir Toub
  • Hoofdgerecht
  • Soepen

Het recept voor deze Tunesische vissoep komt uit het kookboek Chef Toub: Lekker Arabisch van tv-kok Mounir Toub.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Chef Toub: Lekker Arabisch

    Mounir Toub

    • Elke dag van de week snel en makkelijk de heerlijkste Arabische gerechten op tafel
    • 88 moderne gerechten uit het Midden-Oosten
    • Kook elke dag gezond
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij? >

Ingrediënten

  • 1 l visbouillon
  • 2 rode paprika’s, zaad en zaadlijsten verwijderd en in reepjes
  • 2 aardappels, geschild en in blokjes
  • 200 g wortel, geschild en in blokjes
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 3 laurierblaadjes
  • 2 tl komijnzaad
  • 6 saffraandraadjes
  • 400 g tomatenblokjes uit blik
  • 2 el harissa
  • 500 g kabeljauwfilet, in stukjes
  • zout
  • versgemalen zwarte peper

Verder nodig

  • soeppan van minimaal 3 liter
  • zeef
  • blender

Bereidingswijze

  • Doe de visbouillon in een soeppan en voeg de paprika, aardappel, wortel, knoflook, ui, laurierblaadjes, het komijnzaad en de saffraandraadjes toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur afgedekt 20 minuten pruttelen.
  • Zeef de soep en giet de bouillon in een blender. Voeg de helft van de gekookte groenten met de tomatenblokjes en harissa toe en pureer ze zodat de soep iets bindt.
  • Gooi de laurierblaadjes weg. Schep de rest van de gekookte groenten terug in de soeppan en giet de gepureerde soep erbij. Breng de soep op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Voeg 5 minuten voor het serveren de kabeljauwfilet aan de soep toe en laat hem in de soep garen. Verdeel de kabeljauwfilet en groenten eerlijk over de soepkommen en schenk hier de soep over.

Tip

Als je alle groenten pureert, wordt je soep nog meer gebonden. Laat de harissa weg als je de soep
niet pittig wilt hebben. Gebruik dagverse vis, het liefst van het seizoen. Als je geen kabeljauw kunt vinden, kun je ook andere witvis gebruiken zoals tilapia, pangasius, koolvis of zeewolf.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Chef Toub: Lekker Arabisch

    Mounir Toub

    • Elke dag van de week snel en makkelijk de heerlijkste Arabische gerechten op tafel
    • 88 moderne gerechten uit het Midden-Oosten
    • Kook elke dag gezond
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Chef Toub: Lekker Arabisch

Mounir Toub

  • Elke dag van de week snel en makkelijk de heerlijkste Arabische gerechten op tafel
  • 88 moderne gerechten uit het Midden-Oosten
  • Kook elke dag gezond
24,99
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay