Tomatensoep met letter vermicelli, basilicum en cheddar

Tomatensoep met letter vermicelli, basilicum en cheddar

0 / 5. 0

Ingrediënten tomatensoep

  • 2 rode uien
  • 2 wortels
  • 2 stengels bleekselderij
  • olijfolie
  • ½-1 verse rode peper
  • ½ bol knoflook
  • ½ bosje vers basilicum (15 g)
  • 1,5 kg rijpe kerstomaatjes, aan de tak
  • 300 g letterpasta
  • 80 g cheddar (of belegen kaas)

Verder nodig

Bereidingswijze tomatensoep

  • Het idee van dit recept is dat je alles heel snel kookt en de hitte zijn werk laat doen om je soep een smaak te geven die je meteen aan de waanzinnige geur van een tomatenkas doet denken. Pel de uien, schil de wortels en maak de bleekselderij schoon. Snijd ze in stukjes van 2 cm en bak ze in 1 eetlepel olie in een grote braadpan op matig hoog vuur. Verwijder de zaadjes uit de rode peper, stamp de ongepelde tenen knoflook fijn, en doe ze erbij. Pluk de kleinste basilicumblaadjes en zet ze in een kopje koud water opzij. Doe de rest (met steeltjes en al voor een extra krachtige smaak) in de pan. Was de tomaatjes en doe ze er met steeltjes en tak bij. Roer 5 minuten, giet er 2 liter water bij, laat 40 minuten koken en zet het vuur uit.
  • Zet een andere pan met een grote, grove zeef naast de pan soep. Schep de soep in de zeef en wrijf de stukken groente er zo veel mogelijk door, zodat je alleen de steeltjes, tak en velletjes overhoudt; gooi die weg. Breng aan de kook, roer de pasta erdoor en laat zachtjes pruttelen tot die gaar is. Proef, breng op smaak en bestrooi vlak voor het serveren met de geraspte kaas en apart gehouden basilicumblaadjes.

Tip

Geen nood als je niet alles op krijgt. Na een nachtje in de koelkast heeft de pasta de heerlijke smaken nog meer opgezogen – perfect beleg voor op een geroosterd sneetje volkorenbrood!

Wil je meer recepten uit de categorie Vegetarisch?

Dit recept voor tomatensoep van Jamie Oliver, met letter vermicelli, basilicum en cheddar, komt uit het boek Super food voor familie en vrienden. Jamie schrijft erover: “De heerlijk verse tomaten en rode pepers geven een flinke dosis vitamine C – die houdt de bloedvaten sterk, zodat je hart minder hard hoeft te werken om je bloed rond te pompen.”

Super food voor familie en vrienden is een kookboek vol superfood-recepten voor het hele gezin. Jamie Oliver laat hierin zien dat super food niet alleen supergezond is, maar ook superlekker. De gerechten maken het heel makkelijk om een gezond eetpatroon te ontwikkelen voor het hele gezin.

Het boek bevat een hoofdstuk vol gezonde ontbijtrecepten, die allemaal onder de 400 calorieën blijven. Voor lunch en diner zit je goed met de andere hoofdstukken: van Snelle happen tot Pasta & risotto, en van Ovenschotels tot Curry’s & stoofpotten. Er is ook een bonushoofdstuk met Keuken hacks, vol handige tips over dingen die je van tevoren kunt klaarmaken om achter de hand te hebben voor een makkelijke maaltijd. En als je meer wilt lezen over gezonde voeding, kun je in het laatste hoofdstuk alles lezen over zuivel, eiwitten, suiker, maar ook over koken voor de kids.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van



Super food voor familie en vrienden

Jamie Oliver

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • Trakteer jezelf én je familie en vrienden op een heerlijke en gezonde maaltijd
  • Jamies 18e kookboek, vol gezonde ontbijt-, lunch- en dinerrecepten
  • Niet alleen supergezond maar ook superlekker!
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔