Deze Thaise kip burgers hebben waanzinnig veel smaak en zijn lekker met een salade of op een glutenvrij broodje. Het recept komt uit het boek (H)eerlijk van Gwyneth Paltrow, model, actrice en oprichter van online community GOOP. Over deze burgers schrijft ze: “Deze zagen het licht toen ik nieuwe smakelijke bereidingen voor kip zocht, zonder het verkeerde pad op te gaan. Deze burgers met waanzinnig veel smaak zijn lekker met een salade of op een glutenvrij broodje.”

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Tarwevrij? >

Ingrediënten Thaise kip burgers

  • 2 tenen knoflook, zeer fijn gehakt
  • 50 g koriander, fijngehakt
  • 2 sjalotten, zeer fijn gesnipperd
  • 1 tl zeer fijn gehakte rode chilipeper (of meer of minder, naar smaak)
  • 2 tl vissaus
  • 1/2 tl versgemalen zwarte peper
  • 1/2 tl grof zeezout
  • 450 g kipgehakt (liefst van het vlees van de poten of dijen)
  • 2 el neutrale olie (zoals koolzaad-, druivenpit- of saffloerolie)

Bereidingswijze

  • Meng de knoflook, koriander, sjalot, chilipeper, vissaus en peper plus het zout grondig door het gehakt. Vorm van het mengsel 4 burgers, elk ongeveer 2 cm dik.
  • Zet de grill aan of laat een grillpan warm worden op halfhoog vuur. Wrijf de burgers aan beide zijden in met wat van de olie en gril ze ongeveer 8 minuten op de eerste kant en nog eens 5 minuten op de andere tot ze mooi bruin zijn en stevig aanvoelen.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van