Ingrediënten
-
150 g
couscous
-
4
tenen knoflook
-
250 g
rijpe, verschillend gekleurde kerstomaatjes
-
250 g
groene asperges
-
2 volle tl
rozenharissa
-
2 x 150 g
witvisfilet, zonder huid en graten
-
1
citroen
-
2 el
biologische yoghurt
Bereidingswijze
-
Doe de couscous in een kom, voeg een snufje zeezout en zwarte peper toe, giet er een laagje kokend water uit de waterkoker op en dek de kom af. Pel de knoflook, snijd hem in plakjes, bak ze in 1 eetlepel olijfolie in een ondiepe braadpan op matighoog vuur en doe al roerend de helft van de kerstomaatjes erbij. Breek het houtachtige uiteinde van de asperges, snijd de stengels in grove stukjes, doe ze in de pan en roer er een snuf peper en zout door. Wrijf de visfilets in met het grootste deel van de harissa, leg ze op de groente, strooi de geraspte citroenschil erover en doe het sap van ½ citroen erbij. Voeg 150 ml water toe en laat afgedekt 5 minuten pruttelen, of tot de vis gaar is.
-
Roer de couscous los. Marmer de overgebleven harissa door de yoghurt, schep hem over de vis en couscous en geef er partjes citroen bij om erover uit te knijpen.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Wil je meer recepten uit de categorie Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij?
Het recept voor deze supersnelle tajine met witvis, zoete kerstomaatjes, harissa, asperges & luchtige couscous komt uit het kookboek Jamie Oliver – 7 x anders van Jamie Oliver. Het boek bevat meer dan 120 simpele en overheerlijke recepten met 18 favoriete alledaagse ingrediënten, van broccoli en paprika tot kipfilet en gehakt.