Sticky paprika met miso (Jamie Oliver)

Sticky paprika met miso (Jamie Oliver)

Het recept voor deze sticky paprika met miso, tofu, ananas, mihoen & gekneusde wasabi-erwten komt uit het kookboek Jamie Oliver – 7 x anders van Jamie Oliver. Het boek bevat meer dan 120 simpele en overheerlijke recepten met 18 favoriete alledaagse ingrediënten, van broccoli en paprika tot kipfilet en gehakt.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Jamie Oliver - 7 x anders

    Jamie Oliver

    • Met maximaal 8 ingrediënten elke dag van de week een heerlijke maaltijd op tafel
    • 120 simpele en overheerlijke recepten
    • Spannende variaties met 18 favoriete alledaagse ingrediënten, van broccoli en paprika tot kipfilet en gehakt
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Lactosevrij, Notenvrij, Veganistisch, Vegetarisch? >

Ingrediënten

  • 1 blik van 220 g ananasschijven op sap
  • 280 g extra stevige tofu
  • 2 verschillend gekleurde paprika’s
  • 4 lente-uitjes
  • 4 tenen knoflook
  • 90 g mihoen
  • 20 g wasabi-erwten
  • 2 volle tl rode misopasta

Bereidingswijze

  • Leg de ananasschijven in een grote, droge koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur; bewaar het sap. Snijd de tofu in vier stukken en leg ze erbij. Bak ze 4 minuten op laag vuur, keer ze om, bak de andere kant, schep ze op een bord en laat de pan op het vuur staan. Verwijder de zaadjes uit de paprika’s, snijd ze in stukjes van 2 cm, doe ze met ½ eetlepel olie in de pan en zet het vuur op matig-laag. Maak de lenteuitjes schoon, snijd de witte delen in stukjes van 2 cm, doe ze in de pan en leg de groene delen even opzij. Pel de knoflook, snijd hem in dunne plakjes, doe ze in de pan en bak ongeveer 10 minuten onder regelmatig roeren, of tot alles zacht en licht geschroeid is. Snijd de groene delen van de lente-ui in dunne ringetjes. Doe de mihoen met kokend water uit de waterkoker in een kom. Stamp de wasabi-erwten fijn in een vijzel.
  • Meng de misopasta met het apart gehouden ananassap en giet het mengsel met een scheutje water bij de paprika in de pan. Laat een minuut sissen en leg dan de tofu en ananas terug in de pan om ze te glaceren. Giet de mihoen af, verdeel over de borden en schep de sticky paprika erover, gevolgd door de tofu en ananas. Strooi de ringetjes lente-ui en de gestampte wasabi-erwten erover en ga meteen aan tafel.
  • Dit recept komt uit dit boek


    Jamie Oliver - 7 x anders

    Jamie Oliver

    • Met maximaal 8 ingrediënten elke dag van de week een heerlijke maaltijd op tafel
    • 120 simpele en overheerlijke recepten
    • Spannende variaties met 18 favoriete alledaagse ingrediënten, van broccoli en paprika tot kipfilet en gehakt
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Jamie Oliver - 7 x anders

Jamie Oliver

  • Met maximaal 8 ingrediënten elke dag van de week een heerlijke maaltijd op tafel
  • 120 simpele en overheerlijke recepten
  • Spannende variaties met 18 favoriete alledaagse ingrediënten, van broccoli en paprika tot kipfilet en gehakt
29,99
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay