Spinaziesoep

Spinaziesoep

Deze spinaziesoep komt uit het boek Gezond leven doe je zo! van foodbloggers Jennifer & Sven, van het populaire platform Voedzaam & Snel.

Over de spinazie in dit recept schrijven ze: “Vitamine B11, ook wel foliumzuur genoemd, is een in water oplosbare vitamine. Vitamine B11 is belangrijk voor het aanmaken van rode- en witte bloedcellen. Spinazie bevat van alle groenten de grootste hoeveelheid vitamine B11. Broccoli en boerenkool bevatten ook redelijk veel vitamine B11.”

  • Dit recept komt uit dit boek


    Gezond leven doe je zo!

    Jennifer en Sven

    • Gezonde voeding, beweging en ontspanning voor jonge (en oudere) mensen met een druk leven
    • 100 gezonde recepten, weekmenu’s en overzichtelijke boodschappenlijstjes
    • Uitgangspunt: betaalbare producten die gewoon in de supermarkt te koop zijn
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Vegetarisch? >

Ingrediënten

  • 2 tenen knoflook
  • 10 g roomboter
  • 600 g spinazie
  • 300 ml water
  • 300 ml melk
  • 15 g groentebouillonpoeder
  • 30 g pijnboompitten
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • 75 ml kookroom

Bereidingswijze

  • Haal de knoflook door een knoflookpers of snijd hem heel fijn.
  • Verwarm de roomboter in een soeppan en laat de spinazie in de pan slinken.
  • Voeg het water, de melk, het bouillonpoeder en de knoflook toe en breng dit aan de kook. Laat de soep acht minuten zachtjes koken.
  • Rooster intussen de pijnboompitten in een droge pan op hoog vuur in twee minuten goudbruin. Blijf de pijnboompitten omschudden want ze kunnen snel verbranden.
  • Rasp de Parmezaanse kaas.
  • Haal de pan van het vuur en pureer de soep.
  • Serveer de spinaziesoep met een scheutje kookroom, de Parmezaanse kaas en de geroosterde pijnboompitten erin.

Tip

  • Voeg ook wat gebakken spekjes toe.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Gezond leven doe je zo!

    Jennifer en Sven

    • Gezonde voeding, beweging en ontspanning voor jonge (en oudere) mensen met een druk leven
    • 100 gezonde recepten, weekmenu’s en overzichtelijke boodschappenlijstjes
    • Uitgangspunt: betaalbare producten die gewoon in de supermarkt te koop zijn
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Gezond leven doe je zo!

Jennifer en Sven

  • Gezonde voeding, beweging en ontspanning voor jonge (en oudere) mensen met een druk leven
  • 100 gezonde recepten, weekmenu’s en overzichtelijke boodschappenlijstjes
  • Uitgangspunt: betaalbare producten die gewoon in de supermarkt te koop zijn
20,99
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay