Spinaziesoep

Spinaziesoep

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • 2 tenen knoflook
  • 10 g roomboter
  • 600 g spinazie
  • 300 ml water
  • 300 ml melk
  • 15 g groentebouillonpoeder
  • 30 g pijnboompitten
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • 75 ml kookroom

Bereidingswijze

  • Haal de knoflook door een knoflookpers of snijd hem heel fijn.
  • Verwarm de roomboter in een soeppan en laat de spinazie in de pan slinken.
  • Voeg het water, de melk, het bouillonpoeder en de knoflook toe en breng dit aan de kook. Laat de soep acht minuten zachtjes koken.
  • Rooster intussen de pijnboompitten in een droge pan op hoog vuur in twee minuten goudbruin. Blijf de pijnboompitten omschudden want ze kunnen snel verbranden.
  • Rasp de Parmezaanse kaas.
  • Haal de pan van het vuur en pureer de soep.
  • Serveer de spinaziesoep met een scheutje kookroom, de Parmezaanse kaas en de geroosterde pijnboompitten erin.

Tip

  • Voeg ook wat gebakken spekjes toe.

Wil je meer recepten uit de categorie Vegetarisch?

Deze spinaziesoep komt uit het boek Gezond leven doe je zo! van foodbloggers Jennifer & Sven, van het populaire platform Voedzaam & Snel.

Over de spinazie in dit recept schrijven ze: “Vitamine B11, ook wel foliumzuur genoemd, is een in water oplosbare vitamine. Vitamine B11 is belangrijk voor het aanmaken van rode- en witte bloedcellen. Spinazie bevat van alle groenten de grootste hoeveelheid vitamine B11. Broccoli en boerenkool bevatten ook redelijk veel vitamine B11.”

 

Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ja ik wil wekelijks gezonde recepten ontvangen  ➔

Inkijkexemplaar van



Gezond leven doe je zo!

Jennifer en Sven

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔