Het recept voor deze speltpasta met boerenkoolpesto komt uit het boek Natuurlijk! Zonder suiker kookboek van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Natuurlijk! Zonder suiker kookboek

    Anne Marie Reuzenaar

    • Nieuwe inzichten en recepten voor een leven zonder geraffineerde suiker
    • Echt gezond eten: recepten zonder pakjes en zakjes, zonder suiker en vrijwel geheel koemelk- en glutenvrij
    • Gezond, lekker en toegankelijk eten voor iedereen

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Lactosevrij, Notenvrij, Suikervrij, Tarwevrij, Vegetarisch? >

Ingrediënten speltpasta met boerenkoolpesto

Verder nodig

Bereidingswijze

  • BOERENKOOLPESTO | Maak in een vijzel of keukenmachine de boerenkool, knoflook en pijnboompitten fijn. Roer er langzaam de olijfolie en het citroensap door. Voeg de geraspte pecorino romano toe en naar smaak zeezout. Bewaar de pesto in een afgesloten potje in de koelkast.
  • Maak de boerenkoolpesto (zie hierboven). Snijd van de verse boerenkool de middennerf weg en snijd de kool grof. Pel de ui en knoflook en snijd fijn. Was de cherrytomaatjes en halveer ze.
  • Kook de pasta gaar en giet af.
  • Verwarm de olijfolie in een wok of grote pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Roer de boerenkool erdoor en roerbak circa 10 minuten. Voeg de laatste 5 minuten de cherrytomaatjes toe. Breng op smaak met zeezout en flink wat zwarte peper.
  • Meng de speltpasta met de boerenkoolpesto en de geroerbakte groenten. Garneer met de pijnboompitten. Geef er de geraspte pecorino romano bij.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

  • Dit recept komt uit dit boek


    Natuurlijk! Zonder suiker kookboek

    Anne Marie Reuzenaar

    • Nieuwe inzichten en recepten voor een leven zonder geraffineerde suiker
    • Echt gezond eten: recepten zonder pakjes en zakjes, zonder suiker en vrijwel geheel koemelk- en glutenvrij
    • Gezond, lekker en toegankelijk eten voor iedereen

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Natuurlijk! Zonder suiker kookboek

Anne Marie Reuzenaar

  • Nieuwe inzichten en recepten voor een leven zonder geraffineerde suiker
  • Echt gezond eten: recepten zonder pakjes en zakjes, zonder suiker en vrijwel geheel koemelk- en glutenvrij
  • Gezond, lekker en toegankelijk eten voor iedereen
12,50
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld