Het recept voor deze Spaanse tortilla met spinazie komt uit het kookboek Vega met Shane van kookfanaat en sporter Shane Kluivert. In Vega met Shane deelt hij 40 recepten, waarmee hij je stap voor stap de lekkerste vegetarische (én gezonde) gerechten leert maken.

Over dit recept schrijft hij: ‘Een Spaanse tortilla is eigenlijk een dikke omelet met plakjes aardappel. Een tortilla omdraaien in de pan is heel moeilijk, daarom doe ik hem in de oven.’

  • Dit recept komt uit dit boek


    Vega met Shane

    Shane Kluivert

    • Lekkere én gezonde vegetarische maaltijden
    • 40 stap-voor-stap-recepten van sporter en kookfanaat Shane Kluivert
    • Voor alle jonge chefs, flexitariërs, sporters en ouders die met en voor hun kids koken
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij, Vegetarisch? >

Ingrediënten

  • 4 4 middelgrote aardappels
  • 1 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, gepeld en fijngehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 200 g verse spinazie, grof gehakt
  • 8 eieren
  • olie of boter om in te vetten
  • peper
  • zout

Verder nodig

  • oven
  • kaasschaaf of mandoline
  • koekenpan
  • ronde ovenschaal
  • mengkom
  • garde

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Schil de aardappels en schaaf ze met een kaasschaaf of een mandoline in dunne plakjes. Gebruik altijd het beschermkapje van de mandoline!
  • Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan. Bak de knoflook en de ui kort. Doe dan de aardappelschijfjes erbij en bak ze 10 minuten mee.
  • Vet een ronde ovenschaal in met olie of boter.
  • Schep de helft van de knoflook, ui en aardappelschijfjes uit de pan in de schaal. Doe daarna de helft van de spinazie in de schaal. Doe de rest van de knoflook, ui en aardappelschijfjes op de spinazie, en leg daar de rest van de spinazie op.
  • Klop met een garde of vork de eieren los in de mengkom en schenk ze in de ovenschaal. Strooi er peper en zout overheen.
  • Bak de tortilla in het midden van de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.

Tip

  • Eet er lekker vers stokbrood met aioli bij.
  • Ik vind tortilla lekker met spinazie, maar met tomaat is hij ook fantastisch.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

  • Dit recept komt uit dit boek


    Vega met Shane

    Shane Kluivert

    • Lekkere én gezonde vegetarische maaltijden
    • 40 stap-voor-stap-recepten van sporter en kookfanaat Shane Kluivert
    • Voor alle jonge chefs, flexitariërs, sporters en ouders die met en voor hun kids koken
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Vega met Shane

Shane Kluivert

  • Lekkere én gezonde vegetarische maaltijden
  • 40 stap-voor-stap-recepten van sporter en kookfanaat Shane Kluivert
  • Voor alle jonge chefs, flexitariërs, sporters en ouders die met en voor hun kids koken
21,99
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay