Het recept voor deze sint-jakobsschelpen met waterkers en asperges komt uit het boek (H)eerlijk makkelijk van Gwyneth Paltrow, model, actrice en oprichter van online community GOOP.
Over dit recept, te vinden in het hoofdstuk Onverwachte gasten, schrijft Gwyneth: “Veel koks schrikken terug voor de bereiding van sint-jakobsschelpen, maar eigenlijk zijn ze een van de makkelijkst en snelst te bereiden soorten schelpdieren. Het allerbelangrijkst is de pan goed heet te laten worden, zodat ze droog blijven en dichtschroeien in plaats van dat ze gestoomd worden, en ze niet aan te raken voordat ze aan één kant een mooi korstje hebben en bijna gaar zijn. Hier combineren we ze met een warme voorjaarssalade en een snelle bruinebotersaus. Maak dit gerecht voor iemand op wie je indruk wilt maken, of trakteer jezelf op een doordeweekse maaltijd van restaurantkwaliteit. Je verdient het; je hebt perfecte sint-jakobsschelpen bereid!”
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Onze veilige betaalmethoden: