Het recept voor deze shakshuka komt uit het kookboek Gezonder met Viv van tv-presentatrice, orthomoleculair voedingscoach, hormoontherapeut Vivian Reijs.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Gezonder met Viv

    Vivian Reijs

    • Genieten van lekker eten en tegelijk gezonder, blijer en slanker worden
    • Snel, slank & makkelijk koken voor het hele gezin
    • 80 inspirerende recepten (suiker-, tarwe- en koemelkvrij), inclusief weekmenu's
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Notenvrij, Sojavrij, Tarwevrij, Vegetarisch? >

Ingrediënten

  • 6 tomaten
  • 2 gele paprika’s
  • 2 rode paprika’s
  • 4 el verse koriander
  • 2 el verse bladpeterselie
  • 3 el kokosolie
  • 1 handje baby-spinazie
  • 400 g tomatenblokjes (blik)
  • 1 tl ras el hanout
  • 6 eieren
  • optioneel: geitenyoghurt

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Snijd de tomaten in parten en de paprika’s in reepjes. Snijd de helft van de koriander en de peterselie fijn.
  • Verhit de kokosolie in een grote koekenpan, bak de tomaten en paprika 10 minuten op hoog vuur. Roer de fijngesneden kruiden en spinazie erdoor en bak nog 2 minuten mee.
  • Roer de tomatenblokjes erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Draai het vuur laag en laat 10 minuten zacht doorkoken.
  • Maak met een houten lepel zes holtes in de groenten, breek in elke holte een eitje. Bestrooi met zeezout en ras el hanout. Leg een deksel op de pan, draai het vuur laag en laat de eieren in circa 10 minuten op laag vuur stollen. Zorg dat de eieren niet te hard worden, een zachte dooier is bij dit gerecht juist lekker. Verdeel het gerecht over 4 borden, garneer met de achtergehouden kruiden. Serveer eventueel met een lepel geitenyoghurt.

Tip

Vaders en kinderen kunnen bij dit gerecht patat van zoete aardappel, puree van zoete aardappel of pompoenpuree eten (zie recept in het boek).

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Gezonder met Viv

    Vivian Reijs

    • Genieten van lekker eten en tegelijk gezonder, blijer en slanker worden
    • Snel, slank & makkelijk koken voor het hele gezin
    • 80 inspirerende recepten (suiker-, tarwe- en koemelkvrij), inclusief weekmenu's
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Gezonder met Viv

Vivian Reijs

  • Genieten van lekker eten en tegelijk gezonder, blijer en slanker worden
  • Snel, slank & makkelijk koken voor het hele gezin
  • 80 inspirerende recepten (suiker-, tarwe- en koemelkvrij), inclusief weekmenu's
25,00
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay