Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Voeg voor een lekker pittige shakshuka een lepel harissa (rode pepersaus) toe tijdens het bakken van de uien.
Dit recept voor shakshuka met tomaten, kikkererwten en courgette komt uit het I’M Lijfboek van Isa Hoes en Medina Schuurman.
Over dit recept in het boek: “Eigenlijk is shakshuka een ontbijtgerecht. Maar wij vinden het ook reuze makkelijk en lekker als lunch of als lichte avondmaaltijd. Als we alleen zijn maken we dit vaak en doen er dan stiekem heel veel groentes bij, zoals andijvie, broccoli. En ook nog wat extra tomaat en rode paprika, omdat die zo goed zijn voor ons huidje dat het tegenwoordig zo zwaar te verduren heeft. Feel free om hetzelfde te doen!”
Over de gezondheidsvoordelen: “Fyto-oestrogenen in kikkererwten kunnen opvliegers en stemmingswisselingen verminderen. Tomaten bevatten lycopeen, dit stofje beschermt je huid tegen uv-schade zoals verbranding en veroudering. En als je de tomaten verwarmt, kun je de lycopeen zelfs veel beter opnemen. Eieren bevatten vitamine B2, nodig voor een gezonde huid en haren, B6 voor een gezond zenuwstelsel en eiwit voor sterke spieren.”