Schol met koriandersaus

Schol met koriandersaus

0 / 5. 0

Ingrediënten

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Maak eerst de saus. Plet daarvoor in een vijzel de koriander- en fenegriekzaden fijn. Was de koriander en snijd het kruid – mét steeltjes – in grove stukken. Pel de ui en snijd hem in grove stukken. Pel ten slotte het teentje knoflook en doe alle ingrediënten voor de saus in een mixer of blender. Mix totdat er een gladde structuur ontstaat. Voeg een paar eetlepels water toe als de saus te dik is.
  • Was de schollen en dep ze droog met keukenpapier.
  • Smelt de boter op halfhoog vuur in een royale koekenpan en bak de vis kort aan beide kanten gaar. Breng op smaak met peper en zout en serveer met een royale schep saus.

Het recept voor deze schol met koriandersaus komt uit het boek De rijke wereld van kloosterkruiden van Tini Brugge en Vanessa van Koppen. De kruidige saus is heerlijk, zowel bij vlees als bij vis. Met een mixer of blender is hij zo gemaakt.

Over koriander in het boek: “Het blad van de koriander is de laatste jaren populair geworden. Je moet van de typerende smaak en geur houden. Veel langer bekend is het keukengebruik van de zaden. In het Oude Egypte is in graven korianderzaad aangetroffen. Koriander was ook bekend in het land van de Bijbel. In het bijbelboek Exodus (Ex. 16:31-36) wordt korianderzaad vergeleken met manna, het ‘brood uit de hemel’ (zie ‘Wonderlijke winter’).”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van