Ingrediënten
-
300 g
jonge spinazie
-
800 ml
kokosmelk
-
150 g
knolselderij
-
4 plakken
gerookte zalm
-
zout
-
peper
Bereidingswijze
-
Haal de harde steeltjes van de spinazie. Was de blaadjes en leg er ca. 20 apart. Kook de rest 20 minuten op laag vuur met de kokosmelk, de in stukjes gesneden selderij en 500 ml water.
-
Pureer de soep met een staafmixer. Breng het mengsel op smaak met zout en peper en verdeel het over vier soepkommen. Voeg de apart gehouden blaadjes spinazie en de in stukjes gesneden zalm toe en dien de soep op.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Notenvrij, Tarwevrij?
Het recept voor deze romige spinaziesoep met kokos en zalm komt uit Het allermakkelijkste kookboek ter wereld light van chef-kok en (food)fotograaf Jean-François Mallet.
Zo ziet dit recept eruit in het boek