Ribeye met paddenstoelen en witte bonen (Jamie Oliver)

Ribeye met paddenstoelen en witte bonen (Jamie Oliver)

Het recept voor deze weergaloze ribeye met paddenstoelen en witte bonen komt uit het boek 5 ingrediënten van Jamie Oliver.

  • Dit recept komt uit dit boek

    € 29.99

    5 ingrediënten

    Jamie Oliver

    • Snel & simpel koken: met slechts 5 ingrediënten elke dag heerlijk en gezond eten
    • Jamies makkelijkste kookboek tot nu toe en ideaal voor mensen met weinig tijd
    • 130 recepten met o.a. vlees, vis, eieren, vegetarische recepten, salades, pasta’s, rijst, noedels en zoetigheden

    Of koop nu via
    Boekenwereld.com

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraatarm, Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij? >

Ingrediënten ribeye met paddenstoelen en witte bonen

  • 1 ribeye van 600 g (liefst 5 cm dik), zonder vetrandjes
  • 4 takjes verse rozemarijn
  • 4 tenen knoflook
  • 350 g gemengde paddenstoelen
  • 660 g witte bonen uit een pot

Bereidingswijze

  • Zet een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig hoog vuur. Wrijf de ribeye in met een snufje zeezout en zwarte peper en bak hem in totaal 10 minuten rondom aan, zodat het vlees vanbuiten bruin maar vanbinnen nog mooi rood is (als je hem liever well done hebt, moet je hem iets langer bakken). Draai het vlees regelmatig om met een keukentang.
  • Ris intussen de rozemarijnnaaldjes van de takjes, pel de tenen knoflook en snijd ze in dunne plakjes en scheur de grotere paddenstoelen in stukjes. Leg de ribeye wanneer hij naar wens is op een bord en dek hem af met aluminiumfolie. Draai het vuur onder de pan halfhoog en bak de rozemarijnnaaldjes in circa 30 seconden krokant. Doe de knoflook en paddenstoelen erbij en bak ze 8 minuten mee onder regelmatig omscheppen, tot ze goudbruin zijn. Giet de bonen met vocht en al erbij, voeg 1 eetlepel rodewijnazijn toe, laat de bonen 5 minuten pruttelen en breng ze op smaak met zeezout en zwarte peper. Leg de ribeye op de bonen en giet het vleessap van het bord erover. Snijd het vlees aan tafel in plakjes, verdeel ze over de borden en sprenkel er als je wilt een paar drupjes extra vergine olijfolie over.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

  • Dit recept komt uit dit boek

    € 29.99

    5 ingrediënten

    Jamie Oliver

    • Snel & simpel koken: met slechts 5 ingrediënten elke dag heerlijk en gezond eten
    • Jamies makkelijkste kookboek tot nu toe en ideaal voor mensen met weinig tijd
    • 130 recepten met o.a. vlees, vis, eieren, vegetarische recepten, salades, pasta’s, rijst, noedels en zoetigheden

    Of koop nu via
    Boekenwereld.com

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 29.99

Dit recept komt uit dit boek

5 ingrediënten

Jamie Oliver

  • Snel & simpel koken: met slechts 5 ingrediënten elke dag heerlijk en gezond eten
  • Jamies makkelijkste kookboek tot nu toe en ideaal voor mensen met weinig tijd
  • 130 recepten met o.a. vlees, vis, eieren, vegetarische recepten, salades, pasta’s, rijst, noedels en zoetigheden