Quiche met cherry tomaten

Quiche met cherry tomaten

2.6 / 5. 31

Ingrediënten quiche met cherry tomaten

  • milde olijfolie
  • 2 el paneermeel
  • 6 plakjes bladerdeeg ontdooid
  • 250 g broccoli, in hele kleine roosjes
  • 10 cherrytomaatjes
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 3 grote eieren
  • 250 ml crème fraîche
  • snufje zeezout
  • versgemalen peper
  • paar takjes platte peterselie

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Pak een taart- of quichevorm van 26 cm doorsnee. Vet de vorm in met een beetje olijfolie, doe er wat paneermeel in en verdeel dit goed. Beleg de bodem met bladerdeeg. Leg 4 plakjes om de bodem te bedekken een halve cm over elkaar heen en druk ze aan met een vork of je vinger. Neem nog 2 plakjes die je schuin doormidden snijdt. Plak deze aan de zijkanten.
  • Kook of stoom de broccoli in 4 min. beetgaar. Snijd de tomaatjes doormidden. Laat de broccoli goed uitlekken. Bak de ui en knoflook in de olie. Strooi een laagje Parmezaanse kaas en nog een klein beetje paneermeel over de bodem. Leg de broccoliroosjes en het ui-knoflookmengsel erop. Klop de eieren en de crème fraîche door elkaar. Voeg dan de peper, het zeezout toe en de rest van de kaas toe en roer nog een keer. Giet dit mengsel voorzichtig over de broccoli en ui heen. Leg de tomaatjes in een ring langs de rand met de snijkant naar boven. Leg de takjes platte peterselie er voorzichtig in het midden bovenop. Zet 35-40 min. in de oven tot de quiche aan de bovenkant goudbruin is.

Tip

Om te zorgen dat de spijsvertering optimaal verloopt, kun je bij een gekookte maaltijd een kleine rauwkostsalade serveren. Denk aan veldsla met avocado, komkommer en alfalfa. Maak dit aan met wat ongepasteuriseerde (rauwe) appelciderazijn, een natuurlijke weerstandsversterker. Zo kan je kind alle vitaminen en mineralen goed opnemen, is het optimaal gevoed én stimuleer je tegelijkertijd zijn weerstand.

Wil je meer recepten uit de categorie Suikervrij, Vegetarisch?

Het recept voor deze quiche met cherry tomaten komt uit het boek Veggie Kidz van Monique Jansse, Eef Ouwehand en Kyra de Vreeze.

Over dit recept in het boek: “Als ik weet dat ik een drukke week voor de boeg heb, maak ik vaak in het weekend al een quiche. Die hoef ik dan ’s avonds tijdens de spits alleen nog maar even op te warmen in de oven. Je kunt eindeloos variëren met de groenten en de kaassoorten. Bijvoorbeeld met snijbiet en ricotta of spinazie (heel goed uitlaten lekken!) en geitenkaas.”

 

Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ja ik wil wekelijks gezonde recepten ontvangen  ➔

Inkijkexemplaar van