Ingrediënten
-
2
preien
-
olijfolie
-
1
blikje pomodoritomaten à 400 g
-
600 ml
bouillon
-
30 g
pijnboompitjes
-
70 g
parmezaanse kaas
-
310 g
cannellinibonen/ 250 g uitgelekt
-
7 g
peterselie
-
grove peper
-
100 ml
room
Verder nodig
Bereidingswijze
-
Verwijder het buitenste blad van de preien en snijd ze in ringen. Schenk de olijfolie in een soeppan en bak hierin de prei 3 minuten.
-
Voeg de tomaten en bouillon toe en kook alles 10 minuten op laag vuur, voeg de laatste 3 minuten de cannellinibonen toe.
-
Bak intussen de pijnboompitjes lichtbruin in een droge koekenpan.
-
Pureer de soep met een staafmixer en laat hem vervolgens nog een paar minuten pruttelen op laag vuur.
-
Rasp intussen de Parmezaanse kaas en snijd de peterselie grof.
-
Serveer de soep met peper naar smaak, een scheutje room, de pijnboompitjes en de geraspte Parmezaanse kaas.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Wil je meer recepten uit de categorie Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Vegetarisch?
Het recept voor deze prei-tomatensoep komt uit het boek Voedzaam & Snel Gezonde weekmenu’s van Jennifer & Sven.
De voedingswaarde per persoon voor dit gerecht (per stuk): 700 kcal, 32 g eiwit, 46 g vet, 32 g koolhydraten, 16 g vezels.
Zo ziet dit recept eruit in het boek