Het recept voor deze prei-tomatensoep komt uit het boek Voedzaam & Snel Gezonde weekmenu’s van Jennifer & Sven.

De voedingswaarde per persoon voor dit gerecht (per stuk): 700 kcal, 32 g eiwit, 46 g vet, 32 g koolhydraten, 16 g vezels.

Wil je meer recepten uit de categorie Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Vegetarisch? >

Ingrediënten

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Verwijder het buitenste blad van de preien en snijd ze in ringen. Schenk de olijfolie in een soeppan en bak hierin de prei 3 minuten.
  • Voeg de tomaten en bouillon toe en kook alles 10 minuten op laag vuur, voeg de laatste 3 minuten de cannellinibonen toe.
  • Bak intussen de pijnboompitjes lichtbruin in een droge koekenpan.
  • Pureer de soep met een staafmixer en laat hem vervolgens nog een paar minuten pruttelen op laag vuur.
  • Rasp intussen de Parmezaanse kaas en snijd de peterselie grof.
  • Serveer de soep met peper naar smaak, een scheutje room, de pijnboompitjes en de geraspte Parmezaanse kaas.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 15
  • Hét gemakkelijkste antwoord op: wat eten we vanavond?
  • Meer dan 80 lekkere, simpele en snelle recepten (in 20 minuten op tafel)
  • Met 12 snelle gezonde weekmenu’s voor door de week, extra inspiratie voor het weekend en een boodschappen- en koelkastlijst met calorieëntabel