Polenta met geroosterde kerstomaatjes

Polenta met geroosterde kerstomaatjes

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • Voor de tomaten
  • 1 kg kerstomaatjes
  • 1 el olijfolie
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 grote teen knoflook, zeer fijn geraspt of gehakt
  • 6 grote blaadjes vers basilicum, in dunne reepjes
  • Voor de polenta
  • 1 tl zout
  • 140 g instantpolenta
  • 35 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 el boter
  • 225 g burrata of mozzarella, voor erbij

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 230 °C. Leg de kerstomaatjes in één laag op een grote bakplaat. Schep de olijfolie met een paar flinke snufjes zout en peper erdoor. Rooster de tomaatjes 10 minuten, of tot ze zwarte plekjes hebben en beginnen te barsten. Haal ze uit de oven en meng de knoflook en het basilicum erdoor.
  • Maak intussen de polenta. Breng in een middelgrote pan 750 ml water met zout aan de kook. Strooi de polenta erin en kook hem volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Voeg de Parmezaanse kaas en de boter toe en schep de polenta op een serveerbord of in een kom. Verdeel de geroosterde tomaatjes en in stukjes gescheurde burrata of mozzarella erover.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Tarwevrij, Vegetarisch?

Het recept voor deze polenta met geroosterde kerstomaatjes komt uit het boek (H)eerlijk makkelijk van Gwyneth Paltrow, model, actrice en oprichter van online community GOOP.

Over dit recept, te vinden in het hoofdstuk Zomeravonden, schrijft Gwyneth: “Een romige polenta met zoete, geschroeide kerstomaatjes is al onweerstaanbaar, maar helemaal als je er burrata (met room gevulde mozzarella) aan toevoegt. Lekker met gegrild vlees en een groene salade, maar het is ook al een volwaardige maaltijd op zich. De suikers in de kerstomaatjes zorgen ervoor dat ze karamelliseren en superzoet worden als je ze roostert. Geweldig voor de smaak dus, maar minder leuk voor het schoonmaken; bekleed de bakplaat daarom met bakpapier.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van