Het recept voor deze polenta frieten met zeesla en asperges komt uit het boek Groente uit zee van Lisette Kreischer, Stichting Noordzeeboerderij en Marcel Schuttelaar.
Over dit recept in het boek: “Wanneer de groene asperges weer gegeten kunnen worden, kun je de lente vieren! Na alle kolen in de winter zijn die frisse, knapperige asperges een verademing, vandaar dit gerecht gecombineerd met zomerse wieren. Dit recept vraagt om wat planning, dus lees het eerst goed door voordat je eraan begint. Het zal lastig zijn om echte verse dulse en zeesla te vinden als je dit gerecht aan het begin van de lente wil maken. Deze wieren zijn vaak pas te vinden wanneer het water wat is opgewarmd. Dus bevroren en gepekeld volstaat. Laat de bevroren wieren eerst goed ontdooien of was de gepekelde wieren goed om het pekelzout te verwijderen. En vergeet geen portie Sea Aioli of Ship Ahoy Piccalilly (zie recepten in het boek) te maken, dat zijn de sauzen die heel goed samengaan met deze polentafrieten!”
Lisette Kreischer
Onze veilige betaalmethoden:
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Naast zeewierchips kun je ook gemakkelijk zeewierpopcorn maken (al is dat meer iets voor thuis op de bank). Verhit daarvoor een laagje zonnebloemolie in een hoge pan met deksel. Voeg vervolgens een handje maïskorrels toe en doe direct het deksel op de pan. Laat de mais poffen. Besprenkel, wanneer alle maïskorrels gepoft zijn, de popcorn met wat Everything Goes Weed Mix (zie recept in het boek) en een snuf grof zeezout. Doe het deksel nog even terug op de pan zodat de smaken op elkaar kunnen inwerken.
Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.
Lisette Kreischer
Onze veilige betaalmethoden:
Onze veilige betaalmethoden: