• 4 pizza’s
  • 70 minuten
  • José van Riele, Nanneke Schreurs
  • Hoofdgerecht

Het recept voor deze pizza van pompoendeeg komt uit het boek Fit vega(n) food van (o.a.) voedingsdeskundige en orthomoleculair therapeut Nanneke Schreurs en foodfotograaf José van Riele.

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Lactosevrij, Sojavrij, Suikervrij, Veganistisch, Vegetarisch? >

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Gril de pompoen (met schil en al) 40 minuten in de oven.
  • Draai nu de oven naar 185 °C.
  • Snijd dan de pompoen open, verwijder zaden en zaadlijsten en schep het vruchtvlees eruit.
  • Meng de pompoenpuree in een keukenmachine met de andere ingrediënten, behalve de tomatensaus, zodat een stevige puree ontstaat.
  • Bak het pizzadeeg in een springvorm in de oven (of maak ronde vormen van het deeg op een met bakpapier beklede ovenplaat).
  • Bak de pizza’s 20 minuten in de oven (185 °C).
  • Bestrijk de pizza’s na de eerste 10 minuten met tomatensaus, beleg met een topping naar keuze en bak nog 10 minuten.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 20.99
  • Hoe krijg je met een actieve levensstijl voldoende plantaardige voedingsstoffen binnen?
  • Voor iedereen die graag sport én er liever een plantaardige lifestyle op nahoudt
  • 75 recepten, inclusief informatie of er voldoende eiwitten in het recept zitten